Cluj Ultimele stiri

Criză de meseriași la Cluj. Marii producători se pun pe recrutări

Meseriașii și tinerii absolvenți care își doresc o carieră în domenii la mare căutare pe piața muncii vor participa la Târgul de Meserii, programat să aibă loc vineri, la Casa de Cultură a Studenților, organizat de Clubul Francofon de Afaceri (CFA) Cluj.

“Industria românească se află în plină criză a forței de muncă, astfel încât salariile din domeniu au devenit foarte competitive, în timp ce condițiile de muncă sunt mai bune decât cele din urmă cu 30, 20 sau chiar 10 ani, datorită investițiilor majore făcute de companii în automatizare și îmbunătățire”, susțin reprezentații CFAC.

„Participanții vor putea descoperi ce presupun în practică diverse domenii de activitate și meserii cu profil tehnic, în timp ce companiile vor putea să își acopere deficitul de forță de muncă cu care se confruntă industria în ansamblul ei. E important să știm că «industrie» nu mai înseamnă astăzi muncă fizică grea, iar condițiile de lucru sunt superioare, datorită avansului tehnicii. Din cauza crizei prelungite de forță de muncă, și salariile din acest domeniu au crescut semnificativ – este cu adevărat o opțiune de viitor!”, spune Bogdan Herea, președintele CFA.

Meseriașii aflați în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din 250 de posturi disponibile imediat, oferite de reprezentanți ai 15 companii: Michelin, Auchan, De Longhi, Energom, Electrogrup, Pfeiffer Vacuum, Sanex, ATP Motors, Cora, Compexit, Hidroserv, Panemar, Pralina, Sunimprof Rottaprint, Ulma Packaging.

Aici se vor face și înscrieri pentru interviuri ulterioare, iar companiile oferă și programe de practică sau de internship. Cele mai multe oferte sunt pentru candidați cu studii medii, în domeniile tehnic, industrial sau alimentație.

Participanții la târg vor putea asista la prezentările unor povești de succes susținute de companiile expozante și vor beneficia de un stand de consiliere gratuită în carieră, pentru a-și găsi o opțiune de viitor adaptată propriilor pasiuni, dorințe, dar și abilităților și nivelului de cunoștințe de specialitate.

Târgul de Meserii va continua dialogul dintre actorii implicați în promovarea învățământului tehnic și a carierei în industrie: liceenii din învățământul tehnic, tineri care vor să studieze pentru o asemenea carieră, instituțiile școlare și autoritățile din domeniul educațional.

Întâlnirile reprezintă un dialog esențial pentru a găsi soluții comune, pe termen lung, care să rezolve problema cronică a lipsei de forță de muncă din industria românească. Târgul de Meserii este un eveniment anual, care promovează învățământul profesional și tehnic din regiune și încurajează descoperirea practică a diverselor domenii și meserii, de către tinerii aflați în căutarea unei vocații.

Acesta este adresat elevilor de liceu, absolvenților, studenților, meseriașilor, unităților de învățământ profesional și tehnic, companiilor private interesate de personal calificat. CFA este o singura rețea de business francofonă ale cărei obiective sunt să contribuie la dezvoltarea economică în zona Clujului și să faciliteze ocuparea forței de muncă în Transilvania.

Related posts

CTP a finalizat peste 130.000 m2 în prima jumătate din 2018, la nivel național

redactia

Noul guvern vorbește despre o autostradă Timișoara-București

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Cluj County – The heart of Transylvania

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Palatul Culturii din Târgu Mureș – peste 100 de ani de artă şi multiculturalitate

Transilvania Business

Projecting the future

Ionut Oprea

Autobuze electrice pentru Lugoj, investiție de aproape 25 milioane de lei

redactia

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională 

Ligia Voro

Proprietarii clădirilor degradate vor plăti impozite de cinci ori mai mari

Nora Dumitrescu

Delgaz Grid plănuiește investiții în rețele de 1,9 miliarde de lei până în 2023

Traian Dan

Expoziție de machete între cele două terminale ale Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

„Săptămâna Pădurii Transilvania”: Asociația Tășuleasa Social organizează cea mai mare împădurire de până acum. Oricine poate participa

Papuc Irina

Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitat cu aproape 8 mil. euro

Stefana Muresan

Gigantul american Visteon deschide un centru de inginerie la Timișoara

redactia

Japonezii, la Alba Iulia să caute oportunități de investiții

Stefana Muresan

Timiș: Aquapark în Buziaş, investiție de 10 milioane de euro

Stefana Muresan

Brașov: Internsnack, profit de aproape 3 milioane de lei anul trecut

Stefana Muresan

NEPI negociază exclusiv cu AFI Europe vânzarea a 4 clădiri de birouri

Ligia Voro

CTP: New milestones for 2023

Ionut Oprea

Ministerul Apărării Naționale anunță realizarea în timp record a „izoletei” românești

Ion Surdu

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Transurbis își cumpără 30 de noi autobuze electrice

Nora Dumitrescu

Absorbţie de 26% a fondurilor europene, aproape de media Uniunii Europene

redactia

BNR a amânat colectarea contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară

Traian Dan

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Leave a Comment