Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Criză de meseriași la Cluj. Marii producători se pun pe recrutări

Meseriașii și tinerii absolvenți care își doresc o carieră în domenii la mare căutare pe piața muncii vor participa la Târgul de Meserii, programat să aibă loc vineri, la Casa de Cultură a Studenților, organizat de Clubul Francofon de Afaceri (CFA) Cluj.

“Industria românească se află în plină criză a forței de muncă, astfel încât salariile din domeniu au devenit foarte competitive, în timp ce condițiile de muncă sunt mai bune decât cele din urmă cu 30, 20 sau chiar 10 ani, datorită investițiilor majore făcute de companii în automatizare și îmbunătățire”, susțin reprezentații CFAC.

„Participanții vor putea descoperi ce presupun în practică diverse domenii de activitate și meserii cu profil tehnic, în timp ce companiile vor putea să își acopere deficitul de forță de muncă cu care se confruntă industria în ansamblul ei. E important să știm că «industrie» nu mai înseamnă astăzi muncă fizică grea, iar condițiile de lucru sunt superioare, datorită avansului tehnicii. Din cauza crizei prelungite de forță de muncă, și salariile din acest domeniu au crescut semnificativ – este cu adevărat o opțiune de viitor!”, spune Bogdan Herea, președintele CFA.

Meseriașii aflați în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din 250 de posturi disponibile imediat, oferite de reprezentanți ai 15 companii: Michelin, Auchan, De Longhi, Energom, Electrogrup, Pfeiffer Vacuum, Sanex, ATP Motors, Cora, Compexit, Hidroserv, Panemar, Pralina, Sunimprof Rottaprint, Ulma Packaging.

Aici se vor face și înscrieri pentru interviuri ulterioare, iar companiile oferă și programe de practică sau de internship. Cele mai multe oferte sunt pentru candidați cu studii medii, în domeniile tehnic, industrial sau alimentație.

Participanții la târg vor putea asista la prezentările unor povești de succes susținute de companiile expozante și vor beneficia de un stand de consiliere gratuită în carieră, pentru a-și găsi o opțiune de viitor adaptată propriilor pasiuni, dorințe, dar și abilităților și nivelului de cunoștințe de specialitate.

Târgul de Meserii va continua dialogul dintre actorii implicați în promovarea învățământului tehnic și a carierei în industrie: liceenii din învățământul tehnic, tineri care vor să studieze pentru o asemenea carieră, instituțiile școlare și autoritățile din domeniul educațional.

Întâlnirile reprezintă un dialog esențial pentru a găsi soluții comune, pe termen lung, care să rezolve problema cronică a lipsei de forță de muncă din industria românească. Târgul de Meserii este un eveniment anual, care promovează învățământul profesional și tehnic din regiune și încurajează descoperirea practică a diverselor domenii și meserii, de către tinerii aflați în căutarea unei vocații.

Acesta este adresat elevilor de liceu, absolvenților, studenților, meseriașilor, unităților de învățământ profesional și tehnic, companiilor private interesate de personal calificat. CFA este o singura rețea de business francofonă ale cărei obiective sunt să contribuie la dezvoltarea economică în zona Clujului și să faciliteze ocuparea forței de muncă în Transilvania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălajul, pe cale să preia Ministerul Transporturilor

Articolul următor

Ciugud continuă să atragă investitori: două noi fabrici se vor deschide până la sfârșitul anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share