Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prin orașul Seini vor circula autobuzele electrice

Primăria orașului Seini a parafat un proiect pe fonduri europene în valoare de 22,5 milioane de lei, care va face din localitatea maramureșeană una prietenoasă cu mediu, până în anul 2023.

Lucrările de construire vizează reducerea emisiilor de carbon prin crearea unei infrastructuri de transport “eco-friendly”. Prin proiect se urmărește descurajarea folosirii autoturismelor în deplasările zilnice prin crearea unei infrastructuri pentru utilizarea transportului public și sisteme nemotorizate, creându-se condițiile pentru reducerea folosirii autoturismelor și contribuind la reducerea emisiilor de CO2.

Principalele obiective urmărite se referă la înființarea unui sistem de transport în comun cu două rute cu autovehicule electrice. Depoul de deservire a acestora va fi realizat pe str. Fermelor, în apropierea stației de biogaz, fiind compus dintr-o hală tehnologică și din amenajări exterioare.

În Seini va fi înființat un sistem bike-sharing cu patru stații de închiriere (rastele) și cu achiziția a 40 de biciclete. Sistemul va fi bazat pe biciclete inteligente: ele vor fi dotate cu un sistem de blocare electromagnetică folosit pentru parcarea în rastel și vor avea un sistem de recunoaștere a parcării comandat de un computer de bord pentru localizarea exactă a bicicletei.

Alte obiective vizează reabilitarea infrastructurii rutiere pe traseele autobuzelor (6,8 km), crearea a 10,6 km de trotuare, extinderea rețelei de canalizare menajeră,

sistem centralizat de supraveghere a traficului stradal alcătuit din 32 camere video legate între ele prin fibră optică, vizualizate printr-un dispecerat operat de către Poliția Locală; extinderea iluminatului public pe străzile care vor fi reabilitate.

Cele două autobuze electrice vor avea 14 locuri pe scaune, 1 loc pentru șofer, 1 loc pentru persoane cu dizabilitați, 12 locuri în picioare. Autobuzele vor avea o autonomie minimă de transport de 100 km. Sistemul de transport în comun va fi alcătuit din două rute de transport, prima de 13,30 km cu 10 stații de îmbarcare, a doua, de 11 km, cu 9 stații.

De unde vin banii

– FEDR (85% din valoarea eligibilă): 15,5 milioane lei
– Bugetul de stat (13%): 2,3 milioane lei
– Beneficiar (2%): 0,3 milioane lei
– Valoare neeligibilă: 4,2 milioane lei

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un grup indian cu o cifră de afaceri de cinci miliarde de dolari a deschis la Timişoara un centru de dezvoltare în domeniul IT

Articolul următor

Festivalul Național de Artă Naivă la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share