Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Legumicultorii din zona de vest a judeţului Timiş vor beneficia de un centru de colectare şi prelucrare a producţiei, în cadrul unui proiect realizat de autorităţile judeţene. Valoarea investiţiei este de cinci milioane de euro, din care aproape două milioane sunt doar utilajele, inclusiv frigo, care vor fi instalate în noul centru. Acesta va fi amplasat în localitatea Tomnatic, în mijlocul celui mai important bazin legumicol din această parte ţării.

Proiectul centrului de legume-fructe de la Tomnatic, a fost gândit de Consiliul Judeţean Timiş pentru a susţine producătorii individuali din acea zonă.

„Am aprobat studiul de fezabilitate, conform estimărilor, vorbim de o investiţie de cinci milioane de euro. Nu e un proiect ieftin, dar e unul importat. Asigură sprijin pentru micii producători din zona cea mai importantă şi cu cea mai mare dezvoltare legumicolă din judeţ, Lovrin – Gottlob – Tomnatic. De asemenea, sunt vizate şi celelalte bazine legumicole din zonă, Lenauheim, Pesac, Variaş. CJT se va ocupa de proiect, va realiza construcţia halei şi a liniei de sortare, plus linia frigo şi tot ce e legat de transport”, a declarat Dobra.
CJT a lucrat împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului pentru stabilirea locaţiei optime, spune Călin Dobra, iar în urma analizelor efectuate s-a decis ca administrarea noului centră să se facă prin intermediul unei societăţi comerciale, care va aparţine chiar CJT. „Administrarea noului centru, s-a stabilit din o serie de analize efectuate, este cel mai bine să se dea spre o societate a CJT, aceasta se va ocupa de modul în care se desfăşoară activitatea acolo. Acest proiect a fost demarat împreună cu cei de la Universitate, cu specialişti, pentru a nu fi discuţii legate de construcţie. Administrarea va fi făcută de o societate comercială, care va fi înfiinţată în acest sens”, a declarat Călin Dobra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Internaţional Timişoara e pe creştere. Cursele charter au fost un succes total

Articolul următor

FOTO: AZOMUREȘ, lecție integrată despre fertilizanți

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share