Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internaţional Timişoara e pe creştere. Cursele charter au fost un succes total

După primele nouă luni ale anului 2019, Aeroportul Internaţional Timişoara e pe plus. Datele referitoare la pasagerii operaţi arată o creştere cu 2,5% comparativ cu anul precedent. În perioada ianuarie-septembrie 2019, 1, 18 milioane de pasageri au călătorit spre şi dinspre Aeroportul Timişoara, în timp ce în aceeaşi perioadă anului 2018 au fost înregistraţi 1,15 milioane de pasageri.

Este a șașea lună consecutiv cu un număr de pasageri în creştere, au anunţat reprezentanţii AIT. În luna august a fost înregistrat un record lunar istoric de 166.708 de călători, iar în septembrie un număr de 158.127 de pasageri au tranzitat Aeroportul Timișoara, cu 13,4% mai mulți decât în anul precedent. În aceeași lună a lui 2019, numărul de zboruri a crescut cu 9,6%, comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.640 de aeronove care au aterizat sau decolat de la Timișoara.

„Creșterea numărului de pasageri și înregistrarea unui record lunar istoric în luna august este rezultatul introducerii, încă din luna iulie, a patru noi destinații spre trei țări din Europa, dar și lansarea unei rute noi din Timișoara către Stuttgart. În continuare, încercăm să identificăm noi oportunități de zbor, astfel încât să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică numărul de pasageri. De asemenea, ne dorim să atragem turiști străini în zona Banatului, pentru a lua parte la manifestările culturale, care perced anul 2021– anul Capitalei Culturale Europee și pentru a descoperii tradițiile locului.”, a declarat directorul aeroportului Daniel Idolu.

Un succes total a fost cel al curselor de tip charter. La acest capitol, la Timişoara s-a înregistrat o creștere de 40% față de aceeași perioadă a anului 2018.

Dacă în anii precedenți, cursele charter de vacanță erau operate până în la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii noilor destinații de vacanță disponibile de pe aeroportul din Timișoara, unde clima favorizează un sejur extins, unii operatori de turism au crescut perioada de operare până în luna noiembrie. În această perioadă, se stabilesc rutele de vacanțe estivale pentru 2020, care vor fi făcute publice curând.

Total
2
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Articolul următor

Autorităţile judeţene din Timiş dau cinci milioane de euro pentru ridicarea unui centru de colectare a legumelor şi fructelor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
2
Share