Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) va include întâlniri directe între arhitecți și potențiali beneficiari, indiferent că ei sunt clienți sau persoane interesate de domeniu.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să apropie publicul de arhitecți, de ceea ce înseamnă meseria lor, dar și să îi aducă pe cei care, poate, nu au interacționat niciodată cu un arhitect, în fața unuia.

“Arhitectura este o necesitate și prin aceste întâlniri beneficiarii pot conștientiza necesitatea intervenției arhitecturale nu numai în viața comercial – privată (proiecte și design pentru case personale sau pentru proiecte rezidențiale asumate de un constructor sau dezvoltator), ci și în viața comunității, în spațiul colectiv.

Am imaginat aceste întâlniri ca o șansă atât pentru cei interesați de colaborarea cu un arhitect, cât şi pentru tinerii arhitecţi, care se pot promova, îşi pot face cunoscute ideile şi energia”, spune Daniela Maier, curator BATRA, președintele Ordinului Arhitecților din România – Transilvania.

Tinerii arhitecți vor da sfaturi pentru materializarea ideilor legate de spaţiul interior, condiţionaţi sau nu de suprafața, de bugetul destinat amenajării sau de timpul în care se doreşte realizată o anumită intervenție.

“Ei pot să vă explice exact ce presupune colaborarea cu un arhitect – un subiect despre care există prea multe mituri și tabu-uri. Nu e scump să lucrezi cu un arhitect. Cu atât mai puțin să te consulți cu unul! E mai scump să faci niște intervenții inutile sau de-a dreptul greșite și să încerci apoi să le repari. Sau să trăiești cu rezultatul zi de zi”, explică Daniela Maier.

Printre temele ce pot fi abordate la consultările gratuite oferite de BATRA 2019 se numără amenajări interioare, urbanism – planificare, autorizare, execuție, schimbare de destinație- reamenajări, reconstrucții, monumente istorice, achiziții de terenuri, locuințe.

În cadrul Bienalei sunt organizate o serie de concursuri – atât de specialitate (arhitectură), cât și conexe. Dacă primele 10 categorii din cadrul expoziției – concurs de proiecte Premiile BATRA 2019 sunt adresate profesioniștilor în domeniu, există și trei secțiuni speciale, dedicate publicului larg.

BATRA, organizată de OART în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 7-24 noiembrie. Tema aleasă este ”Viitorul/Acum” – dorința de a implica întreaga comunitate în planurile și deciziile arhitecților, urbaniștilor, peisagiștilor, autorităților.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul strat de asfalt de pe lotul Râşnov-Cristian ar putea fi aşternut până vine iarna

Articolul următor

Optim PM livrează Oregon Park – Clădirea C pentru Portland Trust

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share