Cluj Real Estate Ultimele stiri

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) va include întâlniri directe între arhitecți și potențiali beneficiari, indiferent că ei sunt clienți sau persoane interesate de domeniu.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să apropie publicul de arhitecți, de ceea ce înseamnă meseria lor, dar și să îi aducă pe cei care, poate, nu au interacționat niciodată cu un arhitect, în fața unuia.

“Arhitectura este o necesitate și prin aceste întâlniri beneficiarii pot conștientiza necesitatea intervenției arhitecturale nu numai în viața comercial – privată (proiecte și design pentru case personale sau pentru proiecte rezidențiale asumate de un constructor sau dezvoltator), ci și în viața comunității, în spațiul colectiv.

Am imaginat aceste întâlniri ca o șansă atât pentru cei interesați de colaborarea cu un arhitect, cât şi pentru tinerii arhitecţi, care se pot promova, îşi pot face cunoscute ideile şi energia”, spune Daniela Maier, curator BATRA, președintele Ordinului Arhitecților din România – Transilvania.

Tinerii arhitecți vor da sfaturi pentru materializarea ideilor legate de spaţiul interior, condiţionaţi sau nu de suprafața, de bugetul destinat amenajării sau de timpul în care se doreşte realizată o anumită intervenție.

“Ei pot să vă explice exact ce presupune colaborarea cu un arhitect – un subiect despre care există prea multe mituri și tabu-uri. Nu e scump să lucrezi cu un arhitect. Cu atât mai puțin să te consulți cu unul! E mai scump să faci niște intervenții inutile sau de-a dreptul greșite și să încerci apoi să le repari. Sau să trăiești cu rezultatul zi de zi”, explică Daniela Maier.

Printre temele ce pot fi abordate la consultările gratuite oferite de BATRA 2019 se numără amenajări interioare, urbanism – planificare, autorizare, execuție, schimbare de destinație- reamenajări, reconstrucții, monumente istorice, achiziții de terenuri, locuințe.

În cadrul Bienalei sunt organizate o serie de concursuri – atât de specialitate (arhitectură), cât și conexe. Dacă primele 10 categorii din cadrul expoziției – concurs de proiecte Premiile BATRA 2019 sunt adresate profesioniștilor în domeniu, există și trei secțiuni speciale, dedicate publicului larg.

BATRA, organizată de OART în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu-Mare, Alba și Nord-Vest, va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 7-24 noiembrie. Tema aleasă este ”Viitorul/Acum” – dorința de a implica întreaga comunitate în planurile și deciziile arhitecților, urbaniștilor, peisagiștilor, autorităților.

 

 

Related posts

Pe Feleac va apărea un ansamblu de case înșiruite

Nora Dumitrescu

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Un drum de legatură cu autostrada Timișoara – Arad, modernizat cu bani europeni

Stefana Muresan

Al Di Meola revine în Cluj-Napoca, într-un concert extraordinar de lansare al noului său album – Opus

redactia

New floor plan – The Big 5 Dubai

Transilvania Business

Alianţa Vestului – Autostrada Transilvania, Autostrada Timişoara – Belgrad, tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, atragerea de fonduri europene

redactia

CCIFER este încrezătoare că prezența franceză este solidă și încurajatoare

Ligia Voro

Dedeman cumpara AFI Park cu 164 mil. euro

Stefana Muresan

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Proiect european pentru orientarea tinerilor bihoreni în carieră

Traian Dan

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

Studiu EnergyPal: Doar 14% dintre companii au un sistem de smart metering pe echipamentele principale

Stefana Muresan

ABSL digital forum 2020

Ionut Oprea

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Stefana Muresan

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Nora Dumitrescu

Porsche Engineering se extinde în Cluj-Napoca şi ocupă patru etaje din clădirea de birouri Vivido

Stefana Muresan

Personalul medical din Cluj se poate deplasa gratuit cu taxiul

Nora Dumitrescu

Oradea va avea primul laborator robotizat de analize medicale din România

Traian Dan

Investiţiile străine directe au crescut cu 9,74% în primele 10 luni

redactia

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România – calitate, de 23 de ani

Transilvania Business

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Leave a Comment