Cluj Eveniment Ultimele stiri

Bucovina și Clujul își vând produsele tradiționale la comun

Consiliile Județene (CJ) Cluj și Suceava, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, organizează în acest sfârșit de săptămână Târgul de Toamnă Produs de Cluj și Bucovina. Desfășurat prin intermediul celor două asociațiilor, evenimentul are loc între 18 și 20 octombrie pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.

„Produs de Cluj și Produs în Bucovina sunt asociații surori; au aceleași principii și același scop, și anume conservarea, promovarea și perpetuarea tradițiilor locale. Fie că este vorba despre producători de alimente sau de meșteșugari, noi, administrațiile județene din Cluj și din Suceava, încercăm să îi sprijinim pe cei care și-au făcut o meserie din a face cunoscute rețete și articole care păreau sortite pieririi. Ne bucurăm să avem la Cluj-Napoca reprezentanții Bucovinei și suntem convinși că această acțiune a noastră va fi apreciată de publicul clujean”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

La Târgul de toamnă sunt prezenți 100 de expozanți din cele două județe. Ei oferă celor interesați bucate gătite după rețete tradiționale, fie că este vorba despre dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, murături, produse lactate sau preparate din carne.

Oaspeții din Bucovina gătesc în aer liber mâncăruri specifice stânelor, de la balmoș și mămăligă la tocănițe din carne de oaie și păstrăv afumat. Alături de ei sunt prezenți și meșteșugari care etalează costume populare și accesorii necesare acestora, cojoace, curele și chimire, ouă încondeiate, bijuterii și obiecte din lemn, toate lucrate de mână.

Amatorii de dulciuri au la dispoziție prăjituri și ciocolată de casă, cozonaci și turtă dulce, dar și produse apicole din stupinele Clujului și Bucovinei. În ton cu anotimpul, la târg sunt prezenți mici fermieri care aduc legume și fructe de sezon. Zilnic au loc spectacole de folclor susținute de artiști și ansambluri din cele două zone.

Related posts

Autobuze noi cu inscripția ”Produs în România” pe străzile din Republica Moldova

redactia

Clusterele din Transilvania atrag investiții publice pentru inovare și job-uri

redactia

Porr Construct a semnat contractul pentru Secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Leave a Comment