Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Michelin: “Am resuscitat învățământul profesional la Zalău. Sunt 3 pe 1 loc”

Producătorul de anvelope Michelin a ajuns la un efectiv de 2.100 de angajați în cele două fabrici din Zalău și se va baza pentru noile locuri de muncă pe tinerii pregătiți la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul (LTMV).

“În prezent suntem acoperiți 99% în privința posturilor disponibile. Totuși, pentru ca ambele fabrici să funcționeze la capacitatea proiectată este nevoie nu numai să venim cu oferte atractive la târgurile de locuri de muncă, dar și să sprijinim învățământul profesional. În loc să aducem un inginer din Spania sau să satisfacem pretențiile unui inginer din România care cere 3.500 euro/lună, mai bine să pregătim la Zalău un elev în sistem de învățământ dual, care să urce apoi în companie, pentru un salariu corect.

Noi am reușit să resuscităm LTMV prin crearea unor clase de tehnician în automatizări, mecanic echipamente hidraulice și preumatice, în condițiile acum 7-8 ani acestui liceu i s-a prezis sfârșitul, că nu va mai avea elevi. Acum a crescut media de intrare și este o concurență de 3 pe 1 loc la clasa a IX-a, adică am creat competitivitate. Am adus echipamente moderne în laboratoarele școlii, vom reabilita internatul, sala de sport.

Ideea e ca acești tineri să aibă toate condițiile pentru a rămâne în zona Sălajului, una frumoasă și liniștită. În România se simte lipsa unui bacalaureat tehnic și continuarea învățământului dual cu o facultate de subingineri, timp de doi ani, la fără frecvență – 1 an de teorie și 1 de practică la locul de muncă pentru ca acești tineri să aibă deplin acces la o formă de învățământ superior”, susține Cristian Lazăr, manager de resurse umane la Michelin România.

Meseriașii și tinerii absolvenți care vor o carieră în domenii la mare căutare pe piața muncii au participat vineri, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la Târgul de Meserii organizat de Clubul Francofon de Afaceri. Printre angajatori s-au numărat Michelin, De’Longhi, Energom, Auchan, Electrogrup, Pfeiffer Vacuum, Sanex, ATP Motors, Cora, Compexit, Hidroserv, Panemar, Pralina, Sunimprof Rottaprint, Ulma Packaging.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Articolul următor

Tranzacții cu birouri de 164 de milioane de euro la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share