Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș, conectate printr-un drum modernizat

A doua parte a lunii noiembrie este termenul limită în care constructorul trebuie să finalizeze, conform graficului de execuție, lucrările de reabilitare și modernizare a celor două segmente ale Drumului Județean nr. 196.

Acestea sunt situate între limita județului Satu Mare și extravilanul orașului Cehu Silvaniei, respectiv tronsonul Cehu Silvaniei – Horoatu Cehului –Benesat. Lucrările de reabilitare și modernizare a celor aproape 8 km se referă  la intervenții asupra structurii părții carosabile, realizarea șanțurilor și rigolelor, dar și a acostamentelor și trotuarelor.

Amenajarea drumurilor laterale, realizarea podețelor și a acceselor la proprietăți dar și refacerea totală a podului situat în localitatea Benesat, implicit a rampelor de acces și amenajarea albiei sunt alte categorii de lucrări aflate în execuție.

În privința siguranței circulației sunt prevăzute a fi realizate marcajele rutiere precum și montarea indicatoarelor aferente, trecerile de pietoni beneficiind de semnalizări prin indicatoare cu panouri fotovoltaice, marcaje rezonatoare și marcaje transversale în două culori.

Odată finalizate lucrările de reabilitare și modernizare, drumul va asigura o mai bună conectivitate și tranzitare regională (cu județele vecine Satu Mare și Maramureș) dar și în interiorul județului, îndeosebi prin legătura rutieră cu DJ 108 D, situat între Cehu Silvaniei și Crișeni, tronson a cărui contractare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a fost de curând realizată de către Consiliul Județean (CJ) Sălaj.

Valoarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 196: limita Satu Mare – Horoatu Cehului – Benesat este de 12,5 milioane lei, finanțarea fiind una nerambursabilă (Fondul European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2014-2020), 7 milioane făcând obiectul cererilor de rambursare până acum.

Lucrările executate se alătură celorlalte intervenții din această categorie, respectiv a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, demarate de CJ Sălaj. Ele se referă la 162 km de drumuri județene care vor fi reabilitați și modernizați, reprezentând segmente situate pe traseele a șapte drumuri.

Șase dintre acestea, dintr-un total de șapte proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, reprezintă proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020), respectiv prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a acestor proiecte este de 411 milioane de lei, cu o contribuție a CJ Sălaj de 10,4 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Școala „Oltea Doamna” din Oradea, 100 de ani de existență

Articolul următor

Compania de Infrastructură se laudă cu cioturi din Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share