Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din cele 18 județe ale României vor include, începând din această săptămână, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți, pentru a fi reciclat și folosit în producția de biocombustibil, anunță retailerul.

„Pornit inițial în două hipermarketuri din București – Drumul Taberei și Crângași, programul pilot a înregistrat rezultate semnificative în ultimele patru luni, în magazine fiind colectați peste 150 de litri de ulei uzat”, se arată în comunicat.

Retailerul menționează că 1 singur litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă, aceasta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani. (sursa: https://www.icdv.ro/persoane-fizice/)

Programul național de colectare al Auchan România se adresează tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de firma Septek Systems SRL, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiași studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările orașelor (mai multe detalii găsiți dând click AICI).

În plus, specialiștii în protecția mediului subliniază faptul că aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător – în chiuvetă sau pe canalizare, înfundă și corodează țevile, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

Cum se colectează uleiul folosit în magazinele Auchan

Consumatorii trebuie să parcurgă următorii pași:

1. Să colecteze uleiul folosit, după racire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat și să ducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienți.

În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan (AQUA Carpatica, Floriol și Fairy), pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

„Împreună cu partenerii noștri AQUA Carpatica, Fairy și Floriol, ne dorim să încurajăm clienții să ne urmeze în număr cât mai mare în acest gest de responsabilitate socială și împreună să reușim să colectăm 10.000 de litri până la finalul anului 2020”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Auchan Retail Romania are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, două supermarketuri Auchan, o rețea de 24 magazine de proximitate MyAuchan și platforma online www.auchan.ro. Cu peste 280.000 m2 suprafață netă de vânzare, peste 10.000 de angajați, Auchan are o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: RomâniaTV

Total
20
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Problema rezidențiatului. Sorina Pintea: Președintele ar fi putut rezolva

Articolul următor

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
20
Share