Ultimele stiri

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din cele 18 județe ale României vor include, începând din această săptămână, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți, pentru a fi reciclat și folosit în producția de biocombustibil, anunță retailerul.

„Pornit inițial în două hipermarketuri din București – Drumul Taberei și Crângași, programul pilot a înregistrat rezultate semnificative în ultimele patru luni, în magazine fiind colectați peste 150 de litri de ulei uzat”, se arată în comunicat.

Retailerul menționează că 1 singur litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă, aceasta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani. (sursa: https://www.icdv.ro/persoane-fizice/)

Programul național de colectare al Auchan România se adresează tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de firma Septek Systems SRL, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiași studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizările orașelor (mai multe detalii găsiți dând click AICI).

În plus, specialiștii în protecția mediului subliniază faptul că aruncarea uleiului alimentar uzat în mod necorespunzător – în chiuvetă sau pe canalizare, înfundă și corodează țevile, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

Cum se colectează uleiul folosit în magazinele Auchan

Consumatorii trebuie să parcurgă următorii pași:

1. Să colecteze uleiul folosit, după racire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat și să ducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienți.

În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan (AQUA Carpatica, Floriol și Fairy), pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

„Împreună cu partenerii noștri AQUA Carpatica, Fairy și Floriol, ne dorim să încurajăm clienții să ne urmeze în număr cât mai mare în acest gest de responsabilitate socială și împreună să reușim să colectăm 10.000 de litri până la finalul anului 2020”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Auchan Retail Romania are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, două supermarketuri Auchan, o rețea de 24 magazine de proximitate MyAuchan și platforma online www.auchan.ro. Cu peste 280.000 m2 suprafață netă de vânzare, peste 10.000 de angajați, Auchan are o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: RomâniaTV

Related posts

[Enjoy Transylvania!] Universitatea, motor al dezvoltării sociale

Transilvania Business

Grupul Taparo s-a reprofilat pe combinezoane și măști

Nora Dumitrescu

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

redactia

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Stefana Muresan

Planurile urbanistice generale ale Maramureșului vor fi digitalizate

Nora Dumitrescu

Soft folosit de bancherii de pe Wall Street cu profit de peste 700.000 de Euro, dezvoltat de doi târgumureșeni

Stefana Muresan

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Ligia Voro

Pepiniera ROZA MUR, un furnizor serios de pomi fructiferi de calitate!

Ligia Voro

Una dintre cele mai puternice femei de afaceri din România vrea să aducă învățământul românesc în top 10 european

redactia

La Oradea s-au pus bazele primului cluster de geotermalism din România

Traian Dan

Ștefan-Mihai Liviu, șeful APIA Sibiu: „Îi asigurăm pe toți fermierii că toate cererile vor fi actualizate și închise la timp”

Ion Surdu

Un drum turistic din Cluj va fi modernizat

Nora Dumitrescu

Compania aeronautică IAR Braşov, profit net de 6 mil. euro, plus 19%, în 2018

Stefana Muresan

Cluj-Napoca investește zeci de milioane de euro în tramvaie și troleibuze noi

Stefana Muresan

Una dintre cele mai mari companii de transport de persoane Atlassib își suspendă cursele internaționale

Ion Surdu

Compania Prestări Servicii Coni-Trans din Covasna a vândut la export produse lactate şi vaci de carne de 500.000 de euro

Stefana Muresan

Cluj: 65 de km de drumuri judetene reabilitati si modernizati in 2017, 660 km pe care s-au executat lucrari de intretinere

Stefana Muresan

Finanțare europeană de 1,3 miliarde euro pentru modernizarea unor tronsoane din coridorul feroviar Curtici-Constanța

Stefana Muresan

Cum stimulăm tinerii să se implice în viața comunității lor?

Ligia Voro

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

redactia

OKOSH –  un nou concept de Smart Home se lansează pe piața din România

redactia

Primul centru de formare profesională integrată din România, la Oradea; investiție de 3 mil. euro, din fonduri comunitare

Stefana Muresan

„Te Răcorești și Reîmpădurești” cu încă 50.000 de brazi plantați de Bergenbier anul acesta

Stefana Muresan

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Leave a Comment