Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Problema rezidențiatului. Sorina Pintea: Președintele ar fi putut rezolva

Problema rezidențiatului nu poate fi rezolvată de ministerele Sănătății și Educației, a declarat șefa de la Sănătate, Sorina Pintea, în cadrul unei dezbateri publice. Aceasta sugerează că problema a fost tergiversată din cauza șefului statului care nu a numit un ministru interimar la Educație.

„Ne somează public să rezolvăm problema cu rezidenţiatul”, a decalrat Sorina Pintea luni, referindu-se la afirmațiile reprezentanților Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice. „Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu pot rezolva această problemă. Preşedintele ar fi putut numi un ministru interimar la Educaţie”, a susţinut ministrul Sănătății, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, problema rezidenţiatului nu poate fi rezolvată de cele două ministere în contextual actual în care MEN nu are un ministru, decât “încălcând legea”.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a solicitat Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei Naţionale să „clarifice” situaţia examenului de rezidenţiat şi să îl organizeze în acest an, nu anul viitor. “Considerăm că avem nevoie de stabilitate şi de responsabilitatea decidenţilor pentru a nu afecta sistemul de sănătate afectat de lipsa personalului medical plecat în număr mare în alte ţări ale Uniunii Europene, unde îşi pot dezvolta cariera într-un mod serios şi predictibil”, precizează COPAC.

Amintim că examenul de rezidențiat ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, dar candidații vor putea susține testarea abia pe 8 decembrie, conform unei declarații a Sorinei Pintea de la începutul lunii.

Pe 5 octombrie preşedintele Klaus Iohannis a criticat, la reuninea liberală de la Iaşi, faptul că premierul Viorica Dăncilă afirmă că s-a impus amânarea examenului de rezidenţiat întrucât nu a fost numit un ministru al Educaţiei, spunând că organizarea examenului trebuia sa înceapă din martie, nu în octombrie, în condiţiile în care este programat în noiembrie.

Sursa foto: Agerpres

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Smart Talks”, antreprenoriat pe bune la Oradea

Articolul următor

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share