Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Consiliul de Administraţie al companiei TAROM a anunțat pe 21 octombrie că l-a desemnat în funcția de director general provizoriu pentru un mandat de patru luni, în condiţiile OUG 109/2011, pe George Costin Barbu.

„Consiliul de Administraţie, întrunit în şedinţă în data de 21.10.2019, a luat act de renunţarea dlui Valentin Gvinda la mandatul de director general provizoriu şi a desemnat în funcţia de director general provizoriu pe dl George Costin Barbu, pentru un mandat de 4 luni, în condiţiile OUG 109/2011”.

„George Costin Barbu a ocupat funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, începând cu anul 2015 până în prezent, fiind absolvent al Facultăţii de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic”, mai anunță reprezentanții TAROM.

George Costin Barbu o va înlocui pe Daniela Mădălina Mezei, revocată din funcţie pe 15 octombrie. Iniţial, Mezei trebuia să fie înlocuită de pilotul Valentin Gvinda, dar, acesta ar fi refuzat să semneze mandatul.

TAROM a anunţat săptămână trecută, printr-un comunicat, că membrii CA au constatat nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, revocarea acesteia din funcţia de director general interimar. La rândul său, Mezei a declarat, vineri, 18 octombrie, că ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi solicitat, cu două zile înainte de votarea moţiunii de cenzură, anularea a cinci zboruri interne şi să identifice parlamentarii care se aflau la bordul aeronavelor respective.

Drept replică, ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că nu i-a solicitat fostului director general de la TAROM, Mădălina Mezei, să reţină avioane la sol. A spus însă că a întrebat-o pe aceasta ce parlamentari zboară şi dacă totul este în regulă.

Mădălina Mezei a fost reprezentant TAROM în Belgia din aprilie 2009 și până la numirea sa la conducerea companiei, una dintre responsabilități fiind planificarea și organizarea strategiei de piață și dezvoltare în regiune.

Potrivit Agerpres, DNA s-a autosesizat în acest scandal, iar Mădălina Mezei a fost chemată la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiată, în calitate de martor.

Sursa foto: Tarom

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Articolul următor

La Timişoara a fost deschis cel mai mare hub de încărcare electrică a autovehiculelor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share