Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Şcoala Gimnazială Ion Creangă din Cluj-Napoca a fost dotată sisteme de iluminat cu leduri, în cadrul unui proiect de 3,5 milioane de euro.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie, finalizarea lui fiind marcată la școala cu o istorie de 50 de ani unde învață peste 1.000 de elevi. Festivitatea de inaugurare a noului sistem de iluminat a fost precedată de lecţii despre energie susţinute de voluntari din compania E.ON.

“Elevii și profesorii școlii noastre au săli de clasă mai primitoare datorită faptul că iluminatul cu led este economic, ecologic, durabil și confortabil. Factura la energie electrică este substanțial mai mică, ceea ce înseamnă costuri mai mici pentru școala noastră”, spune Camelia Sîncrăian Pop, director al Școlii Ion Creangă.

“Susținerea educației este una dintre direcțiile strategice urmărite în cadrul preocupărilor noastre. Dorim să contribuim activ la formarea generației viitoare, la creşterea performanţelor şcolare şi la îmbunătățirea condițiilor din sălile de curs”, a declarat Anca Dragu, director general adjunct al E.ON România.

Proiectul a fost derulat în acest an în nouă şcoli din judeţele Cluj, Timiș, Alba, Neamț, Botoșani şi Suceava, fiind înlocuite 5.000 de corpuri de iluminat și montate 12.000 de tuburi led, în urma unei investiții de 550.000 de euro de care vor beneficia 5.300 de elevi și profesori. 63 de școli din 18 judeţe beneficiază de sisteme de iluminat moderne în urma unui proiect lansat de E.ON în 2012.

Proiectul vizează îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce se traduce prin facturi mai mici pentru energia electrică.

Iluminatul cu led are o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală.

În țara noastră principalele companii ale grupului german sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, cu activităţi de distribuţie și furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de beneficiari. De la intrarea pe piaţa din România grupul a investit 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Valoarea contribuţiilor virate la bugetele de stat şi locale se ridică la 2 miliarde de euro.

Unităţi şcolare incluse în proiect (2019)

  • Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia (Alba)
  • Liceul Teoretic Petru Maior – Ocna Mureș (Alba)
  • Şcoala Gimnazială Comuna Timişeşti (Neamț)
  • Şcoala Gimnazială nr. 1 Săveni (Botoșani)
  • Şcoala Gimnazială Luca Arbure, comuna Arbore (Suceava)
  • Şcoala Gimnazială Comuna Giera (Timiș)
  • Şcoala Gimnazială nr 4 Lugoj (Timiș)
  • Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Cluj-Napoca (Cluj)
  • Şcoala Generală Lucian Blaga Ocna Mureş (Alba)
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Articolul următor

BNR lansează monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share