Antreprenori Maramureș Ultimele stiri

Patronii din Maramureș vor să curme evaziunea fiscală și concurența neloială

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a demarat un proiect finanțat exclusiv din cotizațiile membrilor organizației patronale care propune o economie curată în județ.

Proiectul multianual al AIM constă într-o serie de acțiuni publice și private destinate promovării comportamentului comercial-economic legal, precum și conștientizării și combaterii practicilor comerciale ilicite și a concurenței neloiale la nivelul județului, cu posibilitatea extinderii sale la nivel național.

“Prin colaborarea tuturor părților implicate în mediul economic și social al județului (companii private, instituții publice) putem facilita dezvoltarea unei piețe puternice, în care să primeze etica antreprenorială, prin conștientizarea întreprinzătorilor cu privire la importanța desfășurării activității în condiții de legalitate, ceea ce creează una dintre premisele pentru prosperitatea zonei. Orice investitor serios, local sau străin, preferă să își plaseze banii și efortul într-o zonă cu climat economic legal.

Astfel, acest mediu este previzibil, iar pierderile economice și de efort personal care s-ar putea datora înfruntării cu o concurență neloială (persoane fizice sau juridice care desfășoară activități comercial-economice neautorizate ori a căror activitate comercial-economică autorizată se bazează în parte sau integral pe evaziune fiscală sau pe obținerea de „dispense” în îndeplinirea condițiilor normativ legale de funcționare) sunt reduse sau inexistente.

Locurile de muncă și nivelul de salarizare (care se regăsesc imediat în sistemul de educație, de sănătate, de justiție) depind de o astfel de piață comercial-economică puternică”, susține conducerea AIM.

Ce propune organizația:

  1. Informarea instituțiilor competente pentru dispunerea și luarea de măsuri, corecte și la timp, în vederea îndreptării comportamentului sau a sancționării comportamentului comercial-economic neconform cu prevederile normativ-legale avute din domeniul practicilor comerciale licite și a concurenței loiale.
  2. Informarea agenților economici și a persoanelor fizice sau grupurilor de persoane, referitoare la prevederi legale ce trebuie respectate.
  3. Atenționarea preventivă a agenților economici despre care, după comunicarea menționată, AIM ia la cunoștință că respectă parțial sau nu respectă prevederile normativ legale vizate.
  4. Aprecierea agenților economici despre care, după comunicările menționate, AIM este înștiințată că și-au adaptat comportamentul comercial -economic.
  5. Înștiințarea instituțiilor competente pentru dispunerea și luarea de măsuri în vederea îndreptării comportamentului sau a sancționării comportamentului comercial neconform.
  6. Sprijinirea instituțiilor competente pentru dispunerea și luarea de măsuri, corecte și la timp, în vederea îndreptării comportamentului sau a sancționării comportamentului neconform.

 

 

 

Related posts

Chinezii contestă anularea procedurii de realizare a Autostrăzii Ploiești-Brașov prin PPP

Ion Surdu

eEDPR va contribui cu 750,000 de euro la lupta împotriva Covid-19

Ligia Voro

Cultura porumbului, provocările momentului

Ligia Voro

Arçelik, producătorul Arctic, alege între Timișoara și Iași pentru cel mai important birou de cercetare-dezvoltare din afara Turciei

redactia

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 59 – Pig Band: Szabo Ioan: „Este important să muncești mult, să fii dedicat și să îți petreci în fermă în medie 10 ore pe zi”

Ligia Voro

Gara Sibiu, în planurile CFR de reabilitare: investiție de peste 2,3 milioane de euro pentru modernizarea tunelului pietonal

Papuc Irina

Bistriţa: 35 de proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Combinatul Chimcomplex va fabrica un igienizant anticoronavirus

Nora Dumitrescu

Cea mai mare investiție într-un parc industrial din Oradea – 12,2 milioane de euro

Stefana Muresan

Nouă orașe din Ardeal primesc bani pentru stații de mașini electrice

Nora Dumitrescu

Workshopul – Wage against the machine

Ligia Voro

Dacia a prezentat conceptul Dacia Bigster, un aer cool în Segmentul C

Traian Dan

Banca Națională a României: acțiunile întreprinse pentru a limita efectele negative ale Covid-19 asupra sistemului bancar

Papuc Irina

Patiserie fără gluten şi fără zahăr în Cluj, cu bani de la Start-Up Nation

Stefana Muresan

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Stefana Muresan

Singurul restaurant-pescărie din Europa aprovizionat direct din portul Villajoyosa

Ligia Voro

NTT DATA Romania a inaugurat laboratorul de inovaţie “INNU18”

Stefana Muresan

Investiții de 4 milioane de euro în fosta Bază Hipică din Lugoj

Stefana Muresan

Antibiotice SA anunţă un profit de 33,56 milioane de lei, în creștere cu 10%

Stefana Muresan

Incinta I a Cetăţii Deva, reabilitată cu peste 22 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

Noi Lecții după „Tomorrow@Work” online

Papuc Irina

Implantare TAVI, prima procedură la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara

redactia

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Stefana Muresan

Leave a Comment