Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

aisemnal.ro: Românii au la dispoziție o aplicație unică la nivel mondial pentru verificarea zonelor cu semnal mobil

Românii au la dispoziţie aisemnal.ro, o aplicaţie unică la nivel mondial pentru verificarea zonelor cu semnal mobil şi operatorii cu cel mai bun semnal, a anunţat, pe 22 octombrie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Sorin Grindeanu.

Datele din noua aplicaţie au fost colectate de către echipele Autorităţii de pe o suprafaţă de 240.000 de km.

„Nu a fost o muncă uşoară. Echipele ANCOM au acoperit mai mult de 240.000 de km. Elaborând acest instrument independent, ANCOM a creat un reper al calităţii pentru utilizatori, care sunt invitaţi să acceseze aisemnal.ro înainte de a achiziţiona serviciile de telecomunicaţii de la vreun operator. Aplicaţia este pe cât de utilă, pe atât de uşor de folosit. Intrăm pe www.aisemnal.ro, selectăm operatorul care ne interesează şi selectăm tehnologia care ne interesează – 2G, 3G sau 4G. Astfel, utilizatorii vor avea o imagine corectă a acoperirii cu semnal mobil. Sunt absolut convins că aisemnal.ro va fi util şi operatorilor din România şi îi invităm să-l folosească”, a spus Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a organizat astăzi conferinţa internaţională anuală ce are ca temă, în 2019, hărţile de acoperire cu servicii de comunicaţii electronice.

Evenimentul marchează lansarea hărţii naţionale de acoperire cu reţele mobile, un instrument pe care Autoritatea l-a creat pentru a veni în sprijinul utilizatorilor români care consumă din ce în ce în ce mai multe servicii de comunicaţii mobile şi au nevoie astfel de informaţii uşor accesibile, sigure şi nepărtinitoare cu privire la calitatea şi extinderea acoperirii cu reţele mobile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Roboții colaborativi, demonstraţii practice la Oradea

Articolul următor

Corporate Finance House Group a cumparat Day Tower

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share