Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Compania Dräxlmaier Hunedoara a finalizat investiția în două ateliere din interiorul companiei. Aici fac practică zeci de elevi înscriși în sistemul de învățământ profesional dual al Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara.

Atelierele au 28 de posturi de lucru dotate cu kituri complete de echipamente pentru instalații electrice (bancuri de lucru, mașini de frezat, echipamente pneumatice, hidraulice și electropneumatice), potrivit Glasul Hunedoarei.

Tinerii înscriși în sistemul de învățământ profesional dual după model german primesc lunar o bursă în valoare de 400 de lei, 200 de lei fiind oferiți de companie.

„Sunt bucuros că am ales să investim acest proiect deoarece tinerii sunt implicați. Primele generații de absolvenți ne-au oferit garanția că elevii pot să devină buni profesioniști, dacă au parte de condiții excelente de practică”, a declarat Ioan Penișoară, Plant Manager Dräxlmaier Hunedoara pentru sursa citată.

Compania a angajat deja 35 de absolvenți ai școlii profesionale din primele trei generații. În România,  Dräxlmaier susține, în prezent, școlarizarea în regim dual a peste 200 de elevi.

Foto: glasul-hd.ro

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Grupul Grampet a intrat într-un consorţiu care va deschide o rută navală între porturile Constanţa şi Batumi/Poti

Articolul următor

Sibiu: Prima primărie care cumpără o mașină electrică

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share