Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Grupul Grampet a intrat într-un consorţiu care va deschide o rută navală între porturile Constanţa şi Batumi/Poti

Un consorţiu format din Grupul Grampet – Grup Feroviar Român (GFR), GR Logistics and Terminals LLC (Georgia) şi ASCO Logistic CJSC (Azerbaidjan) va opera transporturi navale între porturile Constanţa şi Batumi/Poti, în urma unui acord semnat la Tbilisi.

„La un an de la aderarea noastră la Asociaţia Middle Corridor, reuşim să activăm ruta navală Batumi/Poti – Constanţa, care are un rol foarte important pentru tranzitul de marfă Asia-Europa. Este ultima verigă care lipsea din lanţul Middle Corridor. Acordul de la Tbilisi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru declarat de a inaugura primele transporturi feroviare de marfă dintre China şi Europa de Vest, cu tranzit prin România”, a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group, potrivit unui comunicat al Grupului Grampet.

“Rutele alternative, care trec prin Istanbul sau Pireu, sunt necompetitive, pentru că au un timp de tranzit de 12 – 24 de zile. Odată lansată o legătură permanentă şi periodică între porturile din Georgia şi România, putem reduce acest timp de tranzit cu 5 zile dus/5 zile întors, astfel încât timpul de tranzit între porturile georgiene şi Constanţa se reduce la 2 zile”, a adăugat și Sorin Chinde, vicepreşedintele Diviziei de Transport a Grupului Grampet.

Conform Acordului, consorţiul va opera o navă care va derula transporturi de trei ori pe lună.

Potrivit Agerpres, GR Logistics & Terminals, o filială a companiei JSC Georgian Railway oferă servicii de transport internaţional de marfă pe cale feroviară şi maritimă – transport de containere şi vagoane, servicii de manevră, servicii vamale, stocare etc. Compania operează două terminale de containere în porturile Poti şi Tbilisi. ASCO Logistic CJSC (the Azerbaijan Caspian Shipping Closed Joint-Stock Company) a fost înfiinţată prin fuziunea celor mai mari două flote din Republica Azerbaidjan, respectiv cea operată de compania naţională de transport maritim şi de producătorul naţional de petrol. Compania operează două şantiere navale, flote comerciale şi facilităţi de suport offshore.

Grupul Grampet – Grupul Feroviar Român este cel mai mare operator privat de transport feroviar de marfă şi logistică din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est şi prima companie europeană care s-a alăturat Asociaţiei Middle Corridor – Ruta de Transport Internaţional Trans-Caspică, în septembrie anul trecut.

Related posts

Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio concertează vineri la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Producătorul de echipamente industriale Comelf Bistrița aduce, din februarie, primii 20 de muncitori din India

redactia

TRANSGAZ, proiect finalizat. Este asigurată infrastructura aducerii gazelor din Marea Neagră

redactia

Leave a Comment