Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Prima primărie care cumpără o mașină electrică

Primăria comunei Păuca este prima administrație publică locală din județul Sibiu care cumpără o mașină electrică. Aceasta va sta sub un garaj acoperit cu panouri fotovoltaice, care va furniza energia necesară și pentru încărcarea acestei mașini, scrie publicația Turnul Sfatului. Fondurile pentru acest proiect sunt nerambursabile.

Potrivit sursei citate, mașina electrică este în curs de achiziție la Păuca, pentru care administrația locală a rezervat un buget de 138.000 lei, fără TVA. Primarul localității spune că a decis ca viitoarea mașină electrică să aibă și un motor pe benzină, în cazul unor deplasări prin zone în care nu există posibilitatea alimentării cu curent electric, iar bateria autovehiculului se va goli.

„Am obținut și avizarea completării proiectului nostru de finanțare nerambursabilă europeană, pentru amplasarea de panouri fotovoltaice în curtea Primăriei. Cantitatea de energie care urmează a fi generată de aceste panouri ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi atât consumul clădirii Primăriei, cât și alimentarea cu energie electrică a acestei mașini. Căci avem prevăzută și o astfel de priză de încărcare a mașinilor electrice. Practic, este un proiect integrat”, a explicat primarul Niculae Dancu pentru Turnul Sfatului.

Păuca este localitatea în care s-au atras printre cele mai consistente fonduri nerambursabile pe cap de locuitor din județ, administrația acesteia fiind în permanentă căutare de astfel de oportunități, precizează sursa citată, care scrie mai multe detalii despre achiziția primăriei din Păuca.

Foto: economica.net

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Articolul următor

GfK: Puterea de cumpărare în Europa 2019. România se află pe locul 32, cu o medie de 5.881 euro pe cap de locuitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share