Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Start-up Nation mută sute de firme din Cluj în Sălaj

În urma schimbării criteriilor de eligibilitate din programul Start-up Nation care oferă puncte firmelor înființate în județe cu densitate mai mică, 350 de societăți s-au mutat din Cluj în Sălaj.

În perioada 15 octombrie 2018 – 15 octombrie 2019, numărul de acte de procedură emise de instanțele judecătorești, practicieni în insolvență și persoanele autorizate, publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență a fost de 3.931 în Sălaj, cu o dinamică în tendință ascendente de 105% față de perioada anterioară, conform Graiul Sălajului.

Numărul de documente întocmite în cadrul biroului de asistență al Oficiului Registrului Comerțului (ORC) Sălaj a fost de 3.465, cu o dinamică ascendentă de 116% față de perioada anterioară, iar numărul de cereri de consultanță juridică efectuată, de 4.760, cu o dinamică ascendentă de 154%.

În privința numărului de firme înregistrate în această perioadă (2.375), directorul ORC Sălaj, Laura Vădan, a precizat, la ședința Colegiului Prefectural, că 529 au apărut prin Start-Up Nation, iar datorită criteriilor de eligibilitate, ce ofereau puncte firmelor înființate în județe cu densitate mai mică de IMM-uri, 350 de firme s-au mutat aici din Cluj.

În ediţia din 2018, a Start-Up Nation a fost introdus un criteriu privind densitatea întreprinderilor mici și mijlocii la nivel judeţean, astfel încât firmele care au sediul social şi punctele de lucru în localităţi din judeţele cu o densitate mai mică de patru IMM-uri la 100 de locuitori primeau 20 de puncte, comparativ cu cinci puncte acordate pentru firmele din judeţe cu o densitate mai mare de patru IMM-uri la 100 de locuitori.

Start-up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării și dezvoltării IMM, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Programul se aplică în toate cele opt regiuni de dezvoltare. Acesta a fost inițiat de Florin Jianu, fost ministru al antreprenoriatului, care l-a introdus în 2017. Suma maximă disponibilă de proiect este de 200.000 de lei, adică maximum 44.000 de euro.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețea de magazine de cosmetice profesionale, extinsă în Transilvania

Articolul următor

Extindere cu 16 hectare și investiții de 10 milioane de euro în Industrial Park Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share