Bistrița-Năsăud Industrie Ultimele stiri

TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

- Teava PE 100RC cu strat PP TeraPlast 960x641 - TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

TeraPlast, liderul pieței de țevi din PVC pentru canalizare exterioară și unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de instalații din România, a lansat un nou tip de țeavă: PE-100 RC cu strat de protecție PP, realizată dintr-un strat principal din polietilenă și o protecție exterioară din polipropilenă, menită să conducă la reducerea costurilor de instalare și la eficientizarea instalației care se realizează.

 

PE-100 RC cu strat din PP, se diferențiază printr-o flexibilitate ridicată în instalare, folosind tehnici alternative, cu sau fără pat de nisip, tehnici denumite generic „trenchless technology”.

Noile țevi au flexibilitate ridicată și sunt compatibile cu fitingurile și echipamentele de sudură existente pe piață. Folosirea acestor țevi poate scurta termenele de execuție cu 35-40% față de situațiile în care instalarea se realizează prin metode convenționale. Mai mult, costurile de execuție a lucrărilor sunt și ele diminuate cu circa 10-15% prin eliminarea unor operațiuni tematice de instalare.

 

Țeava PE-100 RC cu strat din PP vine în completarea portofoliului actual de țevi din polietilenă fabricate de TeraPlast. Această nouă generație de țevi combină cu succes rezistența si flexibilitatea în direcția optimizării costurilor și a timpului de lucru și este conformă cu standardele în vigoare. Cu o durată estimată de viață de 100 de ani, țeava PE-100 RC cu strat din PP are un impact minim asupra mediului înconjurător atât în procesul de instalare, cât și pe parcursul utilizării”, a declarat Nicolae Roșu, director de operațiuni TeraPlast.

Stratul de protecție din polipropilenă protejează țevile împotriva radiației UV și împotriva contaminării pe toată durata de manipulare, transport, montaj și utilizare. Materialul folosit în construcția țevilor nu interacționează cu mediul înconjurător și nici cu fluidul transportat, deci nu există posibilitatea ca acesta să împrumute fluidului caracteristici de gust, miros sau culoare. Datorită rezistenței mărite la fisurare și la propagarea fisurilor, la îmbătrânire termică, la coroziune și sol agresiv, la abraziune și impact, țevile din PE-100 RC cu strat de PP sunt o alegere optimă pentru rețelele de transport și distribuție apă potabilă, gaze naturale, drenaj, canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicații.

- Ovidiu Gurau Director Comercial TeraPlast 683x1024 - TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

„În România încă se proiectează instalații folosindu-se soluții tehnice învechite, cum ar fi țevile din PE80, sau soluții tehnice scumpe și importate, cum ar fi țevile de fontă pentru aducțiuni de apă sau țevile ceramice pentru canalizare. Avem o producție internă care poate satisface orice nevoie, atât pe partea de apă curată, cât și pe partea de ape uzate. Prin lansarea noului produs completăm portofoliul TeraPlast cu această inovație în domeniul aducțiunii de apă, tocmai pentru a asigura din intern, Companiilor de Apă, o gamă largă de opțiuni” a declarat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

TeraPlast investește constant în dezvoltarea produselor, în acord cu nevoile clienților săi și cu trendurile pieței. În acest an, compania desfășoară un amplu proiect de investiții în valoare totală de 6,2 milioane de euro, dintre care 3,2 milioane de euro prin Schema de ajutor de stat.

TeraPlast S.A. a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de peste 167 milioane lei, în creștere cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut, și o EBITDA de peste 15 milioane de lei, în creștere cu 37% față de semestrul 1 al anului trecut. În ceea ce privește volumul de țevi din polietilenă vândut în primele șase luni ale anului, compania a înregistrat o creștere de 76% față de semestrul 1 al anului trecut, până la circa 3,9 milioane de metri liniari. Veniturile TeraPlast reprezintă 40% din veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast din prima jumătate a anului.

 

Related posts

După Cluj-Napoca, și Primăria Timișoara alocă bani pentru un studiu de prefezabilitate pentru metrou

Stefana Muresan

Complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, la Oradea

Traian Dan

Omul de afaceri Ștefan Gadola, Consul Onorific al Kazahstanului la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

CNAIR, 6 milioane de euro pentru lotul 3 Sebeş-Turda, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

La Cluj se va construi un centru integrat de transplant, unic în România, din fonduri europene

redactia

Mai mulți oameni de afaceri din Sibiu au creat Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Papuc Irina

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

În top după cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR

Ligia Voro

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

Proiectul Creative Start, dedicat antreprenoriatului în domeniul industriilor creative

Stefana Muresan

ADR Centru: Biserică de secol XIII din Harghita, monument istoric, va fi restaurată cu fonduri UE

Stefana Muresan

Mii de elevi bihoreni, ajutați să-și aleagă cariera printr-un proiect european

Traian Dan

Fostul președinte ANRE, unul dintre noii administratori ai Electrica

redactia

Banca Mondială: Braşovul are cea mai bună infrastructură urbană din ţară

Stefana Muresan

Sergiu Gorban, Transylvania Invest din Arad: E mai rentabil să vindem direct procesatorilor din Europa decât traderilor din Portul Constanţa

Stefana Muresan

Europarlamentarul Daniel Buda: Consiliul UE are obligația de a-i respecta pe români și pe bulgari. Acesta trebuie să primească România și Bulgaria în Schengen

redactia

TAZ CYBERSEC, serviciu integrat de securitate IT, lansat la “GDPR Made Easy”

Stefana Muresan

Grupul Sergiana din Braşov mizează pe afaceri de peste 70 mil. euro

redactia

WhatsApp Business – aplicație dedicată companiilor

Stefana Muresan

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca va fi reamenajat. A fost desemnată echipa câştigătoare a concursului internațional de soluții

Stefana Muresan

Corina Crețu, explicații: 27 de miliarde de euro, la dispoziția României

redactia

Gigantul american Visteon deschide un centru de inginerie la Timișoara

redactia

Cluj-Napoca: Investiții de peste 200 de milioane de euro din bani europeni

redactia

Leave a Comment