Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Sibiu caută cel mai bun proiect pentru un complex de locuințe sociale și de serviciu. Terenul disponibil – peste 13.000 mp

Primăria din Sibiu a pus la dispoziția studenților de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București un teren de peste 13.000 mp pentru a elabora un proiect pentru ridicarea unui complex de locuințe sociale și de serviciu. În total, au fost depuse 34 de idei, iar șase dintre ele au fost prezentate, vineri, 25 octombrie, în sala de ședințe a Consiliului local Sibiu.

Terenul pe care administrația locală din Sibiu vrea să ridice un complex de locuințe se află în cartierul Turnișor, în apropiere de DN1, șosea care leagă centrul orașului de Aeroport. Potrivit Turnulsfatului.ro, Primăria încă nu cunoaște suma maximă pe care o poate pune la dispoziție pentru realizarea acestui proiect, urmând ca după ce va fi ales proiectul final să se elaboreze planul urbanistic zonal pentru locația respectivă.

Parcela este mărginită cu râul Cibin, pe care municipalitatea a promis în ultima perioadă că va contracta lucrări de amenajare a acestuia și are priveliște spre munți. În realizarea proiectelor lor, studenții de la Arhitectură au trebuit să țină cont de câteva cerințe: complexul de locuințe trebuie să conțină aproximativ 200 de apartamente, să dispună de o grădiniță de aproximativ 90 de locuri prevăzută cu loc de joacă în aer liber; să aibă un mic spațiu comercial/alimentație publică și un mic spațiu de socializare; accese auto și pietonale; locuri de parcare și spațiu verde.

„(…) Vrem să fie un proiect frumos pentru tineri specialiști care vin în Sibiu, sunt la început de drum și n-au încă bani pentru ca să-și cumpere o locuință”, a explicat Astrid Fodor pentru Turnul Sfatului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BNR a aprobat noua conducere executivă a CEC Bank

Articolul următor
agerpres.ro

Consiliul Concurenței analizează preluarea Comoserv SRL de către compania franceză SNEF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share