Antreprenori Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Accelerator de afaceri pentru întreprinderile sociale din Ardealul de Nord

Întreprinderile cu caracter social din Regiunea Nord-Vest vor avea acces la o finanțare gratuită de până la 100.000 de euro din bani europeni.

Fundația Alături de Voi România (AVR) și portalul Fonduri Structurale vor derula un proiect de accelerator de întreprinderi sociale, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

„Aceste proiecte europene atrase în comunitate reprezintă o excelentă oportunitate de a transpune experiența individuală de peste 11 ani a ADV România în domeniul economiei sociale într-o experiență de sistem care să contribuie la înființarea unui întreg sector de întreprinderi sociale în România. Economia socială și principiile după care se ghidează, ar trebui să fie noul trend în lume de a face afaceri sustenabile, durabile și prietenoase cu omul”, a declarat Angela Achiței, președintele AVR.

„Progresul poate fi generat de acțiunile pe care le facem fiecare, individual și instituțional, în comunitățile noastre. În toate proiectele noastre i-am sprijinit pe cei care au avut curaj să înceapă o afacere. Mulți au reușit și ne mândrim cu ei. Credem în puterea exemplului și în lecțiile pe care le-am învățat ca administratori de grant. Am învățat și din succese, dar și din eșecurile antreprenorilor finanțați”, susține Raluca Prelucă, partener & consultant senior fonduri-structurale.ro

Proiectul își propune înființarea a minimum de 21 de întreprinderi sociale, inclusiv în RNV, ca soluție sustenabilă pentru reducerea disparităților sociale, combaterea sărăciei și crearea de locuri de muncă incluzive pentru persoane care aparțin grupurilor defavorizate. În cele 21 de întreprinderi sociale vor fi create cel puțin 105 locuri de muncă.

La Cluj au fost deja invitate mai multe persoanele interesate de înființarea de start-up-uri în domeniul economiei sociale care au domiciliul în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Participanții vor fi informați despre competiția de planuri de afaceri, funcționarea unei întreprinderi sociale în contextul legislativ actual și le vor fi prezentate modele de întreprinderi sociale din țară și din Uniunea Europeană.

Proiectul vizează dezvoltarea de întreprinderi sociale la nivel național, cu excepția regiunii București – Ilfov. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13,7 milioane de lei. Din aceasta 11,6 milioane este cea eligibilă nerambursabilă UE, iar 2 milioane, cea nerambursabilă, asigurată din bugetul național.

Partenerul Fonduri Structurale.ro va asigura o cofinanțare de 19.795 lei aferentă propriilor cheltuieli din proiect. 2,1 milioane de euro din valoarea proiectului vor fi utilizați pentru acordarea de subvenții în valoare maximă de 100.000 de euro pentru demararea afacerilor sociale.

Related posts

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

POZITIV TB: Mihai Tătăran, manager general Avaelgo – „Analizăm cum va arăta lumea și investim în produse noi ce vor putea fi vândute în 6-12 luni din momentul acesta”

Ion Surdu

Uzina de la Mioveni, jumătate de secol de la fabricarea primului autoturism marca Dacia

Stefana Muresan

Fără accize pentru pălinca produsă în gospodării

Stefana Muresan

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Papuc Irina

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

CNAIR: S-a semnat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire sud a Timișoarei, contract de 58 de mil. euro fără TVA

redactia

Element Industrial lansează Eli Xpress

Papuc Irina

Consiliul Județean Cluj a achiziționat o euronavă fără pilot

Nora Dumitrescu

Anca Moldovan, Product Marketing Manager NTT DATA Romania: „Clarvision susține dorința de diferențiere a companiilor și va contribui în continuare la reușita și creșterea lor”

redactia

Barometrul de conjunctură economică CCIFER 2018: Doar 20% dintre companii estimează condițiile de a face business în România ca fiind favorabile

redactia

Primăria Timișoara ridică o maternitate nouă

Stefana Muresan

18 noi afaceri din Sighet vor primi 4,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

BVB urmează trendul internațional și urcă la maxime istorice

Ligia Voro

Noul drum de legatura intre Oradea si Santandrei, inaugurat duminica, cu 2 luni inainte de termen

redactia

Baia Sprie și-a intabulat terenurile pentru proiecte europene

Nora Dumitrescu

Femeile de afaceri clujene au adus echipamente pentru spitale

Nora Dumitrescu

Trafic restricționat astăzi pe Autostrada A1, până la ora 16.00

Papuc Irina

CJ | Conferinţa Best Marketing vine la Cluj

Transilvania Business

Arad: Podgoria Miniş-Măderat, promovată turistic printr-un program dedicat sărbătorilor pascale

redactia

Bianca Muntean: “Oameni care nu s-au gândit niciodată să colaboreze își vor uni forțele”

Nora Dumitrescu

Carmangeria Moldovan cu afaceri de 15 mil. de euro va folosi doar carne din România

Stefana Muresan

COO Purcari: Noi am accelerat producția și exportul de vinuri. Am făcut față multor crize și am ieșit puternici din ele

Ion Surdu

Leave a Comment