Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Accelerator de afaceri pentru întreprinderile sociale din Ardealul de Nord

Întreprinderile cu caracter social din Regiunea Nord-Vest vor avea acces la o finanțare gratuită de până la 100.000 de euro din bani europeni.

Fundația Alături de Voi România (AVR) și portalul Fonduri Structurale vor derula un proiect de accelerator de întreprinderi sociale, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

„Aceste proiecte europene atrase în comunitate reprezintă o excelentă oportunitate de a transpune experiența individuală de peste 11 ani a ADV România în domeniul economiei sociale într-o experiență de sistem care să contribuie la înființarea unui întreg sector de întreprinderi sociale în România. Economia socială și principiile după care se ghidează, ar trebui să fie noul trend în lume de a face afaceri sustenabile, durabile și prietenoase cu omul”, a declarat Angela Achiței, președintele AVR.

„Progresul poate fi generat de acțiunile pe care le facem fiecare, individual și instituțional, în comunitățile noastre. În toate proiectele noastre i-am sprijinit pe cei care au avut curaj să înceapă o afacere. Mulți au reușit și ne mândrim cu ei. Credem în puterea exemplului și în lecțiile pe care le-am învățat ca administratori de grant. Am învățat și din succese, dar și din eșecurile antreprenorilor finanțați”, susține Raluca Prelucă, partener & consultant senior fonduri-structurale.ro

Proiectul își propune înființarea a minimum de 21 de întreprinderi sociale, inclusiv în RNV, ca soluție sustenabilă pentru reducerea disparităților sociale, combaterea sărăciei și crearea de locuri de muncă incluzive pentru persoane care aparțin grupurilor defavorizate. În cele 21 de întreprinderi sociale vor fi create cel puțin 105 locuri de muncă.

La Cluj au fost deja invitate mai multe persoanele interesate de înființarea de start-up-uri în domeniul economiei sociale care au domiciliul în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Participanții vor fi informați despre competiția de planuri de afaceri, funcționarea unei întreprinderi sociale în contextul legislativ actual și le vor fi prezentate modele de întreprinderi sociale din țară și din Uniunea Europeană.

Proiectul vizează dezvoltarea de întreprinderi sociale la nivel național, cu excepția regiunii București – Ilfov. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 13,7 milioane de lei. Din aceasta 11,6 milioane este cea eligibilă nerambursabilă UE, iar 2 milioane, cea nerambursabilă, asigurată din bugetul național.

Partenerul Fonduri Structurale.ro va asigura o cofinanțare de 19.795 lei aferentă propriilor cheltuieli din proiect. 2,1 milioane de euro din valoarea proiectului vor fi utilizați pentru acordarea de subvenții în valoare maximă de 100.000 de euro pentru demararea afacerilor sociale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Articolul următor

Gastronomie "comunistă" la Zalău. Rețele de dinainte de Revoluție, resuscitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share