Energie Maramureș Ultimele stiri

Baia Mare va avea rețea de reîncărcare a mașinilor electrice

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul de finanțare a proiectului de dezvoltare a infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Baia Mare.

Acesta a fost depus de către administrația băimăreană în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, iar valoarea totală a proiectului este de 2,5 milioane de lei.

Proiectul prevede amplasarea primelor nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu câte două prize de alimentare, în mai multe locații din oraș.

Locațiile viitoarelor stații au fost stabilite: parcare Str. Podul Viilor, parcare str. Culturii (OJT), parcare Bd. Unirii (vizavi de Maramureșul), parcare Parc Mara, parcare Bd. Unirii (Finanțe), parcare Piața Izvoare, parcare Piața Universității, parcare Str. Victoriei (RFN), parcare Piața Gării.

Stațiile de reîncărcare amplasate în zonele intens circulate din Baia Mare vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Proiectul va fi terminat în primăvara anului viitor, conform reprezentanților municipalității.

Related posts

MT a aprobat cererea de finanţare pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, proiect evaluat la 1,83 miliarde lei

Stefana Muresan

Tramvaiele vor circula din nou în Reșița, după 8 ani, datorită fondurilor europene

redactia

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Leave a Comment