Fonduri Europene Investitii Timiș

ADR Vest oferă întreprinderilor mici şi mijlocii finanţări de 37 de milioane de euro

Aproape 37 de milioane de euro vor avea la dispoziţie întreprinderile mici şi mijlocii din Regiunea Vest în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.2 – IMM a Regio-POR 2014-2020. Toate informaţiile legate de aceste finanţări vor fi prezentate în cadrul unei sesiuni de informare specială, organizată de instituţie.

Astfel, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, va organiza, joi, 31 octombrie 2019, cu începere de la ora 10, un seminar de informare online, dedicat apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de Investiţii 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Apelul 2 de proiecte (POR/694/2/2) pentru Prioritatea de Investiţii 2.2 – IMM este de tip competitiv. Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv prin aplicația electronică MySMIS (http://wvw.fonduri-ue.ro/mysmis), în perioada 24.12.2019 – 24.03.2020 (ora 12:00). suma totală oferită este de 36, 6 milioane de euro
Pot solicita finanțare societățile/ societățile cooperative care se încadrează în categoria IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii).

Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în mediul urban, cu excepția întreprinderilor mijlocii, în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate să fie și în mediul rural.

Investițiile eligibile includ: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/ servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online; implementarea procesului de certificare/ recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată pentru un proiect este de minimum 200.000 de euro și maximum 1 milion de euro. Cofinanțarea din partea solicitantului este de minimum 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii.

În cadrul seminarului vor fi prezentate informații utile în pregătirea proiectelor, pentru a accede la finanțările disponibile pentru IMM-uri în Regiunea Vest: prevederile Ghidului Solicitantului – condițiile specifice de accesare a fondurilor, cu criteriile de eligibilitate și selecție, categoriile de cheltuieli eligibile, criteriile de evaluare tehnică și financiară, aspecte practice privind completarea cererii de finanțare și a anexelor aferente

De asemenea, vor fi discutate spețe întâmpinate anterior în evaluarea și selecția proiectelor, probleme și greșeli care pot apărea în elaborarea și transmiterea proiectelor.
Participarea la webinar este gratuită, iar doritorii se pot înscrie accesând link-ul https://attendee.gotowebinar.com/register/1077523996650707468. După înscriere, se va primi un mesaj cu link-ul de conectare la webinar și condițiile tehnice de acces.

Versiunea finală a Ghidului solicitantului poate fi consultată pe site-ul ADR Vest, la secțiunea POR 2014-2020/ Ghiduri de finanțare – https://adrvest.ro/2-2-imm-apelul-2/ și pe site-ul programului – http://www.inforegio.ro/ro/axa-prioritara-2/apeluri-lansate/772-ghid-specific-2-2-imm-relansare-2019.

Related posts

Un grup indian cu o cifră de afaceri de cinci miliarde de dolari a deschis la Timişoara un centru de dezvoltare în domeniul IT

Robert Bloancă

Patru oferte pentru drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Traian Dan

Kathrein, o nouă facilitate de producție de 5.000 mp în Timișoara

Ligia Voro

Subvenție de 5.000 euro/ha pentru fermierii care cultivă legume în sere sau solarii – dublu față de plafonul aprobat anterior

Ion Surdu

Automobile Bavaria Group deschide un centru pentru marca Volkswagen, în Baia Mare

redactia

Regina Maria preia Endo Institute din Timişoara

Robert Bloancă

Depaco deschide la Cluj-Napoca cel de-al doilea centru regional de vânzare marca Wetterbest

Stefana Muresan

Se lucrează la 60 de şantiere pe calea ferată în zona de vest a României

Robert Bloancă

Noul bazin de înot din Blaj va fi deschis vineri. Investiție de peste un milion de euro

Papuc Irina

Fondurile europene ajută județul Sibiu să aibă de patru ori mai multe investiții decât veniturile proprii

Papuc Irina

Sunet profund fără difuzor: Continental și Sennheiser revoluționează sistemul audio din vehicul

Nicolae Pop

Alexandru Mudura junior a cumpărat Oradea Shopping City. Valoarea tranzacției, 8 milioane de euro

redactia

Producătorul german de echipamente audio Sennheiser va construi o fabrică în Braşov

Stefana Muresan

Proiect de reabilitare cu fonduri europene a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

Părinții din Cluj își fac cumpărăturile în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Aeroportul Internațional Timișoara, trafic în creștere; destinații preferate: București și Londra

Stefana Muresan

Tarom lansează o nouă cursă regulată, Chişinău-Timişoara, cu trei frecvenţe pe săptămână

Stefana Muresan

2,4 milioane de euro pentru calea ferată Predeal-Brașov

Stefana Muresan

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Stefana Muresan

“Noua Timişoara”, cu nouă piaţetă pietonală și trafic coborât pe două nivele subterane

Stefana Muresan

Aquaparkul Nymphaea, cel mai tare din România şi Europa de est

Traian Dan

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Hub de inovare pe terenurile depoluate din Baia Mare

Nora Dumitrescu

800 milioane de euro pentru infrastructură

Stefana Muresan

Leave a Comment