Antreprenorii din Maramureș au participat la lansarea programului „Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”.
“O oportunitate excelentă în care antreprenorii români au putut analiza modele de business care au reușit pe piața americană, prin programul Smart Start USA.
De reținut e faptul că firmele pot aplica în acest program, iar în urma analizei planurilor de afaceri, proiectele câștigătoare, beneficiază de șase luni de perioadă de incubare, iar toate costurile sunt acoperite de Smart Start USA”, conform conducerii Asociației Întreprinzătorilor din Maramureș.
La conferința regională de la Cluj au participat Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, și Vlad Danciu, director Smart Start USA.
Dan Tarcea a vorbit despre susținerea pe care administrația locală o acordă mediului de afaceri din Cluj pentru a-și consolida poziția în economia regională și națională, îndemnându-i pe cei prezenți să folosească pentru dezvoltarea propriilor afaceri orice oportunitate de business întâlnită.
Laufer și Danciu au prezentat programul și etapele înscrierii în platformă, tipurile de afaceri care pot avea succes pe piața americană, oferind participanților exemple concrete ale celor care deja au proiecte în derulare prin program, dar și informații despre caracteristicile sociale, economice, juridice și fiscale ale pieței din America.
În acest context, Laufer i-a invitat pe antreprenorii clujeni să participe cu proiecte de afaceri la competiția lansată începând cu această ediție, prin care, anual, cele mai bune 10 proiecte vor beneficia de asigurarea costurilor ocazionate de implementarea lor în America, pe toată durata celor șase luni de incubare.
Smart Start USA se adresează antreprenorilor care doresc să-și extindă afacerile pe piețele internaționale, în special pe piața americană, fiind inițiat de Ilan Laufer, ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat în perioada 2017- 2018.
Acesta este singurul program privat din România care contribuie concret la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre țara noastră și Statele Unite, sprijinind atât dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești, cât și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane.
Până acum, în cadrul misiunilor economice din SUA au participat 150 de companii românești care, prin dialogul direct cu reprezentanți ai administrației locale și ai comunității de business americane s-au familiarizat cu oportunitățile concrete de afaceri și cu particularitățile economice și legislative reale ale pieței americane.
În urma acestor dialoguri, pe subiecte din industria informatică, logistică, imobiliare, industria prelucrătoare, textile și industria alimentară, ideile de extindere pe piața americană au fost puse în practică, transformând planurile de afaceri în business-uri de succes.