Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul începe să strângă organizat deșeurile de produse electrice

În urma implicării unor organizații de protecție a mediului, din municipiul Zalău au fost colectate în interval de o săptămână 8 tone de deșeuri de produse electrice și electronice.

Acțiunea de informare și colectare a fost organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, Primăria Zalău și operatorul local Sistem Local de Colectare – Centru Sălaj. Este o inițiativă dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 36 de membri ai săi, care a implicat 100 de organizații diferite din 48 de țări din întreaga lume.

Scopul evenimentului a fost de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil. În urma acțiunii din Zalău, 8.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate selectiv și trimise la reciclare.

Cetățenii din Zalău s-au debarasat de aparatele electrice fie ducându-le la punctele de colectare provizorii din oraș, fie apelând serviciul gratuit de preluare de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice.

Acestea au în structura lor componente nonbiodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa și afectează sănătatea populației.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Întreprinzătorii din Ardeal, conectați cu businessmenii din SUA

Articolul următor

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share