Brașov Investitii Ultimele stiri

Ofertă de 11,6 milioane de euro: Electroprecizia AG Săcele și Electrogrup au câștigat licitația pentru lucrări la viitorul Aeroport Brașov

O nouă achiziție pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a fost încheiată cu succes de către Consiliul Județean Brașov. Este vorba despre „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, achiziție a cărei valoare estimată a fost de 74.128.726 lei fără TVA.

La data-limită de depunere a ofertelor, care a fost 10 septembrie, s-au înscris în SEAP trei operatori economici: Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, SC Societatea de Construcții Napoca SA și SC Construcții SA. Membrii comisiei de evaluare au desemnat câștigătoare oferta prezentată de Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, clasată pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prevăzute în DUAE, ofertă în valoare de 55.124.845,60 lei fără TVA. Astăzi s-a semnat Raportul procedurii și au fost transmise comunicările către firmele participante.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG sunt Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei, SC Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, precum și SC COL-AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Potrivit ofertei declarate câștigătoare, proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului totalizează 18.749.156,84 lei fără TVA. Sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Valoarea proiectării și execuției amenajării benzii pistei este de 36.375.688,76 lei fără TVA. Pentru realizarea documentațiilor tehnice vor fi alocate 3 luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni. Contractul cu Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL ar putea fi semnat de conducerea administrației județene în 11 noiembrie, după expirarea perioadei de contestații.

„Sunt bucuros că am parcurs încă o etapă în proiectul Aeroportului Internațional Brașov și am speranța că această procedură nu va fi contestată, ca să putem încheia contractul la termenul stabilit. Continuăm demersurile pentru realizarea infrastructurii aeroportuare și pregătim documentațiile necesare certificării Aeroportului. În egală măsură ne ocupăm de demersurile la Uniunea Europeană pentru recuperarea investiției noastre din fonduri europene. Am toată convingerea că odată cu implementarea sistemului de balizaj și construirea terminalului, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul Internațional Brașov va fi gata în proporție de 90%”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Related posts

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Stefana Muresan

Airbus pregătește viitori ingineri la Brașov

Stefana Muresan

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Maramureșul se inspiră din modelul finlandez de gestionare a deșeurilor

Nora Dumitrescu

Influencer Marketing and Ethics in Advertising Conference va avea loc pe 22 octombrie

Transilvania Business

CJ Arad, asociere cu instituţii din subordine pentru a cumpăra curent mai ieftin

Stefana Muresan

Vastint închiriază 1.700 m² în cadrul Timpuri Noi Square către Zitec

Ionut Oprea

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Traian Dan

11 milioane de lei, bugetul pe 2020 al Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

2.000 de case cu ieșire la drumuri județene vor avea accesele amenajate

Nora Dumitrescu

Fiscalizarea bacșișului – o nouă încercare

Ligia Voro

România, prezență constantă la Maison & Objet Paris

Ligia Voro

Transgaz se aliază cu spaniolii de la Reganosa pentru ahiziția companiei DESFA din Grecia

Stefana Muresan

Mall-urile Zalăului, deschise la foc automat

Nora Dumitrescu

Transgaz, asociere cu o companie spaniolă pentru achiziția a 66% din DESFA, companie cu active de 1,3 miliarde de euro

Stefana Muresan

Doi chiriași noi în AFI Tech Park pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați

Ionut Oprea

Salina Turda, promovată la Madrid

Nora Dumitrescu

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

NTT DATA Romania a înregistrat în primele 8 luni ale anului o cifră de afaceri de 43 mil. EUR, în creștere cu 27%

redactia

Logicode, firmă românească specializată în tehnologia codurilor de bare, lansează o soluţie pentru IMM-urile care fac comerţ sau producţie

Stefana Muresan

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Aplicația MyAccount Telekom, utilizată de un număr dublu de clienți în T2

Traian Dan

Banca Transilvania are la dispoziție 3,4 miliarde pentru programul IMM Invest

Nora Dumitrescu

Boc, la Bruxelles: “UE dispare dacă nu rezolvăm exodul creierelor”

Nora Dumitrescu

Leave a Comment