Brașov Investitii Ultimele stiri

Ofertă de 11,6 milioane de euro: Electroprecizia AG Săcele și Electrogrup au câștigat licitația pentru lucrări la viitorul Aeroport Brașov

O nouă achiziție pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a fost încheiată cu succes de către Consiliul Județean Brașov. Este vorba despre „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, achiziție a cărei valoare estimată a fost de 74.128.726 lei fără TVA.

La data-limită de depunere a ofertelor, care a fost 10 septembrie, s-au înscris în SEAP trei operatori economici: Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, SC Societatea de Construcții Napoca SA și SC Construcții SA. Membrii comisiei de evaluare au desemnat câștigătoare oferta prezentată de Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, clasată pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prevăzute în DUAE, ofertă în valoare de 55.124.845,60 lei fără TVA. Astăzi s-a semnat Raportul procedurii și au fost transmise comunicările către firmele participante.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG sunt Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei, SC Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, precum și SC COL-AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Potrivit ofertei declarate câștigătoare, proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului totalizează 18.749.156,84 lei fără TVA. Sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Valoarea proiectării și execuției amenajării benzii pistei este de 36.375.688,76 lei fără TVA. Pentru realizarea documentațiilor tehnice vor fi alocate 3 luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni. Contractul cu Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL ar putea fi semnat de conducerea administrației județene în 11 noiembrie, după expirarea perioadei de contestații.

„Sunt bucuros că am parcurs încă o etapă în proiectul Aeroportului Internațional Brașov și am speranța că această procedură nu va fi contestată, ca să putem încheia contractul la termenul stabilit. Continuăm demersurile pentru realizarea infrastructurii aeroportuare și pregătim documentațiile necesare certificării Aeroportului. În egală măsură ne ocupăm de demersurile la Uniunea Europeană pentru recuperarea investiției noastre din fonduri europene. Am toată convingerea că odată cu implementarea sistemului de balizaj și construirea terminalului, până la sfârșitul anului 2020 Aeroportul Internațional Brașov va fi gata în proporție de 90%”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Related posts

Schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internaţional Cluj

redactia

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Ministrul Economiei: Cred că e momentul să repornim industria esențială în România. În câteva zile vom produce măști de protecție

Ion Surdu

FOTO: DAFCOCHIM Agro – connecting people

Ligia Voro

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

 Ciocârlia, de ce NU trebuie vânată. Punctul de vedere al Grupului Milvus

Ligia Voro

Județul Cluj – prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Stefana Muresan

Brașov: Hodlmayr va transporta 15.000 de masini pentru Toyota Romania anul acesta

redactia

IAR Braşov – grad de încărcare a capacităţilor de producţie de 118% și profit semestrial net de 14,9 milioane lei

Stefana Muresan

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Stefana Muresan

BRAT a devenit membru afiliat al News Media Europe

Stefana Muresan

“Nu stăm pe margine și comentăm, punem mâna și facem”

Stefana Muresan

Fiscul suspendă controalele fiscale și filtrele din vămi. Termenul depunerii declaraţiilor fiscale se amână

Traian Dan

Clujenii de la Untold au vândut 10.000 de abonamente la Neversea

Nora Dumitrescu

Brașov- Bilka, creșteri spectaculoase

Stefana Muresan

Retailerul japonez Miniso intenţionează să deschidă 40 de magazine în România

redactia

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

Cel mai mare procesator de carne din lume cumpără firmele Elit și Vericom din Alba, aparținând omului de afaceri Dorin Mateiu

Stefana Muresan

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu va fi modernizat și extins

Ligia Voro

Ardelenii vor circula cu mască pe Trenurile Soarelui. Sibiul va avea Trenul Tineretului

Nora Dumitrescu

Au fost desemnate start-up-urile participante la Internet & Mobile World 2018

Stefana Muresan

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Draxlmaier se extinde la Codlea

Stefana Muresan

FlixBus își întărește prezența în România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

Stefana Muresan

Leave a Comment