Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Transportul în comun din Municipiul Oradea se va îmbunătăţi de anul viitor. În primul rând vor fi achiziţionate 20 de tramvaie de ultimă generaţie de la Astra Vagoane Arad. Costul achiziţionării celor 20 de tramvaie se ridică la 148,8 milioane de lei plus TVA. Primele patru tramvaie de la Arad vor ajunge la Oradea până la mijlocul lunii martie 2020, urmând ca celelalte 16 să fie incluse în transportul public orădean până la 15.05.2021.

 

Tramvaiele au capacitatea de 160 de călători, vor fi eficiente din punct de vedere energetic şi vor recupera energia datorită sistemului de frânare recuperativă. Vor avea podeaua coborâtă 100% şi instalaţii de validare compatibile cu sistemul de e-ticketing existent. Vor fi dotate cu aer condiţionat şi vor fi dotate cu rampă şi spaţiu pentru persoanele cu dizabilităţi.

MERCEDES CONECTO
FOTO: MERCEDES

Autobuze Mercedes

Municipalitatea orădeană are în derulare două proiecte pentru achiziţia de autobuze noi. Unul se referă la achiziţia a 15 autobuze noi hibrid cu acţionare electrică prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 – „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piaţa Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri Oradea”. Costul celor 15 autobuze se va ridica la 22,872 de milioane de lei plus TVA.

Autobuzele sunt de capacitate medie cu podeaua complet coborâtă, Capacitatea maximă a acestora este de 90 de pasageri şi vor avea rampă de acces şi loc amenajat pentru persoanele cu dizabilităţi.

MERCEDES HYBRID
FOTO: MERCEDES

Alte şapte autobuze, şase Diesel Euro VI şi unul hibrid vor fi achiziţionate prin proiectul RO-HU-390, „Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debreţin”. Autobuzele sunt de tip Mercedes Benz Conecto şi Mercedes Citataro K Hibrid şi au o valoare de achiziţie de 1.500.000 de euro plus TVA. Totodată va fi achiziţionat şi un sistem de localizare automată a vehiculelor, precum şi un serviciu de e-ticketing în transportul public de călători, valoare de achiziţia a acestora fiind de 558.200 de euro plus TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

Articolul următor

Universal Alloy, în grafic cu noua uzină de componente de aeronave

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share