Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universal Alloy, în grafic cu noua uzină de componente de aeronave

Proiectul-gigant al noii fabrici Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din județul Maramureș a ajuns la montarea mașinilor cu comandă numerică.  

“Lucrările noii fabrici UACE din Tăuții Măgherăuș avansează în ritm satisfăcător, astfel în septembrie au fost montate primele cinci mașini cu comandă numerică, dintr-un total de 60. Momentul este unul memorabil, deoarece vorbim despre un proiect gigant în industria aeronautică din Maramureș”, menționau reprezentanții companiei, pe pagina de Facebook a acesteia.

UACE a anunțat că va investi 250 de milioane de euro în noua fabrică din România. Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave, filială a grupului Montana Tech Components, a cumpărat 40 ha de teren vecinătatea Aeroportului Baia Mare (ABM) pentru realizarea fabricii.

Proiectul cuprinde un centru de design și hale de producție pentru subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Aici vor lucra 2.600 de angajați, conform Profit.

Compania vrea să realizeze pe propria cheltuială o cale de rulare de la aeroport până în curtea noii unități de producție, primind ajutor de stat. Guvernul a dispus acum finanțarea cu 14,6 milioane de lei a unor lucrări suplimentare la ABM.

UACE furnizează componente unor producători de aeronave precum Airbus, Boeing, Bombardier și Premium Aerotech. Compania are în prezent, lângă Baia Mare, o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Articolul următor

Fosta fabrică Casa Albă Independența va deveni sediul Tribunalului Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share