Industrie Maramureș Ultimele stiri

Universal Alloy, în grafic cu noua uzină de componente de aeronave

Proiectul-gigant al noii fabrici Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din județul Maramureș a ajuns la montarea mașinilor cu comandă numerică.  

“Lucrările noii fabrici UACE din Tăuții Măgherăuș avansează în ritm satisfăcător, astfel în septembrie au fost montate primele cinci mașini cu comandă numerică, dintr-un total de 60. Momentul este unul memorabil, deoarece vorbim despre un proiect gigant în industria aeronautică din Maramureș”, menționau reprezentanții companiei, pe pagina de Facebook a acesteia.

UACE a anunțat că va investi 250 de milioane de euro în noua fabrică din România. Producătorul de piese din aluminiu pentru aeronave, filială a grupului Montana Tech Components, a cumpărat 40 ha de teren vecinătatea Aeroportului Baia Mare (ABM) pentru realizarea fabricii.

Proiectul cuprinde un centru de design și hale de producție pentru subansamble mari de aeronave, care vor necesita transport aerian cu aeronave cargo speciale. Aici vor lucra 2.600 de angajați, conform Profit.

Compania vrea să realizeze pe propria cheltuială o cale de rulare de la aeroport până în curtea noii unități de producție, primind ajutor de stat. Guvernul a dispus acum finanțarea cu 14,6 milioane de lei a unor lucrări suplimentare la ABM.

UACE furnizează componente unor producători de aeronave precum Airbus, Boeing, Bombardier și Premium Aerotech. Compania are în prezent, lângă Baia Mare, o secţie de producţie profile şi semifabricate din aluminiu.

Related posts

Bistrițenii de la Dimex, contract de 60 de milioane de euro, în Hunedoara

redactia

Reţeaua de clinici Dent Estet, deținută de MedLife, deschide două noi clinici stomatologice în Sibiu

redactia

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Stefana Muresan

Leave a Comment