Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bancomatul care nu mai “înghite” carduri, instalat de BT

Banca Transilvania (BT) a activat primul bancomat 100% contactless, fără fantă pentru carduri. Aparatul de ultimă generație a fost instalat în mall-ul Promenada, din București.

Banii se pot retrage cu telefonul, prin aplicația BT Pay și Apple Pay, cu oricare dintre accesoriile colecției BT Pay şi cu cardurile BT contactles. Noutatea este valabilă, de asemenea, pentru clienții BT care folosesc aplicația NEO private beta.

În iulie, BT a devenit prima bancă din România de la care clienții pot retrage contactless bani de la bancomat cu telefonul sau cu cardul fără a fi introdus în fantă. În decurs de trei luni, clienții BT au făcut peste 600.000 de retrageri contactless de la ATM.

Prin accesul contactless la bancomate, clienții BT au la dispoziție toate funcționalitățile de până acum ale ATM-urilor, cu excepția celor de activare a cardului şi de personalizare a PIN-ului, din motive de siguranță.

În această toamnă, BT și-a anunțat clienții că deja pot face singuri mai multe operațiuni. Ei au la dispoziție 10 opțiuni de self-banking. Gestionarea banilor se poate face prin aplicații, internet banking, mobile banking, chatboți şi bancomate multifuncționale. Clienții BT preferă tot mai mult telefonul pentru self-banking, conform conducerii băncii clujene.

 

Conform statisticilor BT, la bancomatele multifuncționale tranzacțiile au crescut cu 35% în iunie față de finele anului trecut, chatbotul Livia a expediat 2 milioane de răspunsuri persoane fizice, iar chatbotul Raul, 70.000 de răspunsuri companiilor. BT este cea mai mare țară în funcție de valoarea activelor, principalii săi competitori fiind BCR și BRD.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisia Europeană a aprobat recapitalizarea CEC Bank

Articolul următor

Toamna revigorează construcțiile industriale de mari dimensiuni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share