Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Municipiul Brașov a reușit să atragă 2.4 miliarde de euro prin intermediul a 1.130 de proiecte din fonduri europene, în exercițiul financiar 2014-2020, înregistrând o mai bună performanță față de exercițiul financiar anterior.

Potrivit lui Simion Crețu, șeful ADR Centru, față de exercițiul financiar anterior, Brașovul stă mult mai bine la capitolul fonduri accesate. Astfel în perioada 2007 – 2013, la nivel de regiune au primit finanțare 11.800 de proiecte în valoare de 6 miliarde de euro, la nivelul municipiului Brașov fiind accesate 1,5 miliarde de euro pentru 2.500 de proiecte, atât ale autorităților publice, cât și ale unor entități private.

În actualul exercițiu, lucrurile stau mult mai bine, doar la nivelul municipiului Brașov fiind deja depuse 1.130 de proiecte, cu o valoare de 2,4 miliarde de euro. „Un sfert din fondurile accesate în Regiunea Centru au fost obținute la nivelul municipiului Brașov. Până acum, la nivel de regiune avem 4.250 de proiecte semnate cu o valoare de 6 miliarde de euro”, a explicat Simion Crețu, citat de BizBrașov.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a subliniat însă faptul că deși a existat experiența exercițiului financiar 2007 – 2013, în continuare accesarea banilor europeni se realizează destul de greu, ghidurile de finanțare punând o serie de piedici birocratice care conduc la depășirea termenelor. „Ajungem în situația în care Uniunea Europeană ne spune că vrea să ne dea bani, dar noi nu suntem în stare să-i accesăm, fiindcă nu suntem pregătiți. Am reușit totuși să depunem o serie de proiecte prin Programul Operațional Regional și mai avem și proiecte în rezervă pe care le putem depune dacă nu se consumă banii pe alte axe și se redistribuie, proiecte care pot dubla sumele accesate până acum, respectiv de peste 100 de milioane de euro”, a explicat primarul.

De altfel, și președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a precizat că este pentru prima dată când județul beneficiază de sume nerambursabile de la Uniunea Europeană în privința reabilitării infrastructurii rutiere, fiind deja în lucru proiectele pentru două șosele importante, a căror valoare depășește 56 de milioane de euro. Totodată, CJ Brașov a reușit ca din acest exercițiu financiar să acceseze fonduri europene și pentru reabilitarea și dotarea unităților sanitare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Creșterea afacerilor prin internaționalizare și inovare” - eveniment pentru companiile din Hunedoara

Articolul următor

Estimare pentru Black Friday 2019: Românii vor cumpăra online în valoare de 1,2 miliarde de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share