Ultimele stiri

Estimare pentru Black Friday 2019: Românii vor cumpăra online în valoare de 1,2 miliarde de lei

Românii vor face cumpărături cu ocazia Black Friday 2019 în valoare de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de ediţia de anul trecut, din acest total peste 360 de milioane de lei fiind reprezentate de tranzacţiile online, mai mult cu 25% de la an la an, reiese din estimările PayU România, transmite Agerpres.

În acest context, valoarea medie a coşului de cumpărături în mediul virtual va înregistra, în acest an, o uşoară scădere (-4%), în comparaţie cu anul 2018, ajungând la 650 de lei.

Potrivit sursei citate, categoria IT&C va rămâne în topul preferinţelor românilor, deşi vânzările produselor din categoriile fashion, home & deco şi turism înregistrează creşteri constante de la un an la altul.

Analiza celor de la PayU România arată că, pe 15 noiembrie, 70% din totalul plăţilor online vor fi efectuate cu un singur click, în timp ce 40% din valoarea totală a tranzacţiilor procesate vor proveni din plăţile cu un card pentru rate fără dobândă. De altfel, valoarea medie a coşului de cumpărături plătit cu un astfel de card este, în medie, cu 50% mai mare decât coşul mediu de cumpărături obişnuit.

„De la an la an, tot mai mulţi români văd că este mai simplu, mai sigur şi mai rapid să cumpere şi să plătească online. Ne aşteptăm ca întreaga valoare a tranzacţiilor să crească cu 20% şi să ajungă la 1,2 miliarde de lei, incluzând atât pe cele achitate online, cât şi cumpărăturile cu numerar la livrare (…) Ediţiile anterioare de Black Friday ne-au arătat că românii se pregătesc în avans pentru cel mai important eveniment de shopping al anului. Aceştia verifică fiecare categorie de produse de care sunt interesaţi şi îşi pregătesc lista de cumpărături, în timp ce îşi înregistrează cardurile în sistemul comercianţilor, pentru plăţi rapide şi sigure, efectuate cu un singur click. De exemplu, eMAG a anunţat că peste 1 milion de persoane şi-au înregistrat deja cardurile în aplicaţia eMAG, pentru a putea plăti cu un singur click”, a precizat Marius Costin, manager de ţară PayU România.

Printre retailerii din portofoliul PayU care vor participa la ediţia Black Friday de anul acesta se află: eMAG, FashionDays, PC Garage, Altex, Elefant, Flanco, Jysk, Kika, Vivre, F64 şi iStyle.

PayU, furnizor global de servicii de plată pentru companii, este lider pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şi procesează tranzacţii pentru comercianţi, precum: Allegro, AmRest, Avon, Blue Air, Makro, Orange, PKP Intercity, Play, Showroom.pl, TUi şi Virgin Mobile.

În România, compania lucrează cu parteneri ca: Telekom, BlueAir, Paravion, eMag, Flanco, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days şi alţii.

La nivel global, PayU Group operează în 18 ţări pe patru continente pentru sute de mii de comercianţi şi este divizia fintech şi de plăţi online a Prosus, un grup global din domeniul online, deţinut de Naspers, o companie multinaţională originară din Africa de Sud, cu operaţiuni în media şi servicii online.

Related posts

Italienii de la Tirrena Scavi au câștigat Centura de Sud a Timișoarei

Stefana Muresan

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Activitatea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, la final de semestru

Stefana Muresan

1,4 miliarde de lei investiți de români în prima ofertă din 2021 de titluri de stat

redactia

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Nora Dumitrescu

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

redactia

Moldova IT Park, primul parc pentru tehnologia informaţiei în Moldova: 160 de rezidenți în 4 luni

Stefana Muresan

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

redactia

Perla turistică a Transilvaniei își redeschide porțile spre adâncuri

Nora Dumitrescu

Băimărenii primesc câte un pachet de igienă prin poștă

Nora Dumitrescu

UMFST Târgu Mureș a câștigat trei noi proiecte ROSE

Ligia Voro

Zona lacului de lângă Iulius Mall Cluj, reabilitată cu 2,5 milioane

Nora Dumitrescu

Distribuitorul de piese auto Autonet a deschis primul depozit robotizat din ţară, la Satu Mare. Cifră de afaceri de 354 milioane de euro în 2017

redactia

BOSCH lansează noua platforma de recrutare online www.bosch-career.ro

redactia

Dupa rezultate remarcabile inregistrate de Banca Transilvania, Horia Ciorcila a primit al cincilea mandat pentru functia de presedinte al CA

Stefana Muresan

Facturone, în sprijinul firmelor

Ligia Voro

Mircea Groza, onorat cu premiul de excelență GastroArt

Nora Dumitrescu

Stația de tratare a apei Gilău, reabilitată cu 12 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Mihai Daraban (CCIR): Creștere economică cu efecte imediate

redactia

Corteva Agriscience intenționează să deschidă un Centru de tehnologii pentru tratarea semințelor

Ligia Voro

Hunedoara: 20 de blocuri și o școală, reabilitate din fonduri europene

Stefana Muresan

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Accor anunță lansarea globală a soluției de cheie digitală “Accor Key”

redactia

Leave a Comment