Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Americanii vor să se implice în dezvoltarea Aeroportului Avram Iancu

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București va acorda suport Consiliului Județean (CJ) în proiectul de dezvoltare a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

O delegație a CJ Cluj condusă de vicepreședintele Marius Mînzat a participat, la invitația Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la București, la conferința “North America / Central Europe Airports”.

Scopul acestei reuniuni, la care au participat conducători ai aeroporturilor și oficiali guvernamentali din România și din regiune, dar și reprezentanți ai Asociațiilor Americane și Internaționale a Executivilor Aeroporturilor, a fost de a discuta oportunitățile și provocările cu care se confruntă în prezent industria aeronautică. Au fost abordate și noile direcții de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, precum și rolul noilor tehnologii și echipamente din acest domeniu.

Vicepreședintele CJ a participat la sesiuni individuale de discuții cu autorități aeroportuare din Europa și SUA, cu oficiali guvernamentali români și americani, dar și cu reprezentați ai companiilor de profil prezente la conferință, precum Epstein, Honeywell sau MCACG.

“Cele mai aplicate discuții le-am avut cu reprezentanții Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la București, care ne-au asigurat de întregul lor suport în vederea elaborării proiectului de dezvoltare, pe termen mediu și lung, a AIAIC. Am primit invitații concrete de implicare a CJ în proiecte de investiții demarate în România de Agenția pentru Comerț și Dezvoltare a SUA. Toate aceste direcții de colaborare reprezintă o oportunitate de excepție pentru dezvoltarea socio-economică a județului Cluj, sens în care CJ va realiza în cel mai scurt timp pașii concreți în vederea materializării lor”, a declarat Marius Mînzat.

AIAIC, regie în subordinea CJ, a înregistrat anul trecut un trafic de 2,78 de milioane de pasageri. Pe AIAIC operează Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair, Air Hungary, Airest, ASL Airlines, AtlasGlobal, Austrian Airlines, Lot, Raf Avia, Silver Air, Sprint Air, Vueling.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

International Diplomacy360 Conference: Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE

Articolul următor

WELLBEING at WORK: o prioritate pentru companiile secolului XXI

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share