București Eveniment Slider Ultimele stiri

International Diplomacy360 Conference: Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE

Bursa Română de Afaceri, în parteneriat cu Centrul de Strategii Aplicate, organizează în data de 7 Noiembrie 2019 la JW Marriott Bucharest, cea de-a patra ediţie a International Diplomacy360 Conference, sub titlul: “Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE”.

 

Într-o lume în care evoluțiile geopolitice și cele tehnologice impun un ritm foarte alert dar incert al dezvoltării economice și sociale, riscurile și vulnerabilitățile pe care aceste schimbări le comportă sunt diverse și tot mai imprevizibile. În acest context, organizarea celei de-a patra ediții a Conferinței Internaționale Diplomacy360 poate fi ușor circumscrisă atât paradigmei unei tradiții – o parte din subiectele aflate pe agendă fiind dezvoltate și în edițiile precedente cât și, în egală măsură, unei teme de maximă noutate: “Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și a UE” dezbatere prilejuită de aniversarea a 70 ani de la înființarea NATO.

Ca și la precedentele ediții, scopul organizatorilor Diplomacy360 – Bursa Română de Afaceri, în cooperare cu Centrul de Strategii Aplicate, este de a propune și supune dezbaterilor teme de maxim interes, cu puternic impact în viețile a milioane și milioane de persoane. Astfel, vor fi explorate noi moduri în care diplomația, ca artă, dar și ca soluție, poate contribui la asigurarea progresului în ceea ce privește dezvoltarea economică și urbană, securitatea cibernetică, schimbările climatice, mass-media & jurnalism, sportul și cultura, precum și la găsirea unor modele de cooperare economică internațională care să asigure dezvoltarea sustenabilă, ordinea enumerării fiind categoric nerelevantă, toate domeniile fiind egal importante.

Diplomacy360 se propune drept o consolidată platformă de stimulare a unui dialog deschis între diferiții lideri internaționali prezenți – indiferent de sfera acestora de expertiză, pornind de la ideea că perspectiva fiecăruia, ca profesionist în domeniul său, va reprezenta nu o barieră, ci o punte în efortul comun de identificare a soluțiilor cu potențial și originalitate încă neexplorate.

Astfel, în cadrul evenimentului se va putea releva îngemănarea dintre valențele NATO – ca organism ce generează și garantează securitatea unei mari părți a Planetei, și rolul de necontestat al UE – de celulă de bază a societății Bătrânului Continent, în care, indiferent de tensiunile dintre ,,frați”, interesele comune și obiectivul egalei prosperități prevalează, asigurând unitatea în diversitate.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale Diplomacy360 va reuni peste 150 de participanți din țară și străinătate, din cadrul unor ambasade străine la București și unor instituții publice, din mediul de afaceri, dar și din rândul liderilor din diverse domenii. Ceea ce este comun acestora – faptul că apreciază diplomația drept calea prin care, folosind tehnici și metode moderne, pașnice, pot anticipa și contracara noile și tot mai diversele riscuri de securitate care afectează direct prosperitatea unor mase mari de oameni; astfel, vor putea valorifica oportunitățile oferite de mediul, tot mai competitiv, din această lume din ce în ce mai globalizată, caracterizată, deopotrivă, de diversitate și complexitate, dar și de inegalitate, criză de modele, volatilitate și incertitudine.

Participanții la Conferință vor beneficia de experiențele împărtășite lor, generos, de cei 20 speakeri din țară și străinătate (diplomați, oficiali de rang înalt, oameni de afaceri și experți în securitate și relații internaționale), privitor la acele mecanisme din sfera diplomației ce pot deveni, în prezent, utile și eficiente și altor lideri.

Conferința Internațională Diplomacy360 se adresează diplomaților, oficialităților, reprezentanților mediului de afaceri (manageri de companii multinaționale, antreprenori și oameni de afaceri, factori de decizie din companii) și altor categorii profesionale interesate de multiplele sinergii existente între diplomație, sectorul de apărare & intelligence – cu a sa componentă de securitate cibernetică, dar și diverse sectoare de activitate, precum cultură, media&jurnalism, business, sport, dar și probleme actuale, de mare interes, precum schimbările climatice și administrarea orașelor. Nu în ultimul rând, evenimentul se adresează tinerilor aflați în plin demers de explorare a unor noi orizonturi profesionale.

Noutatea adusă de această a patra ediție a Conferinței – care se desfășoară sub titlul “Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE”, constă în faptul că în cadrul evenimentului se vor explora legăturile și sinergiile dintre securitate și prosperitate în regiunea noastră, într-un moment în care România este în plin proces de redefinire a direcțiilor de dezvoltare economică dar și a strategiei naționale de securitate.

Pe plan internațional, organizațiile non-statale au un rol din ce în ce mai activ, influențând politicile statelor. Liderii din diverse domenii trebuie să își adapteze modul de a fi și opera astfel încât să facă față concurenței și să realizeze alianțele potrivite pentru a evolua, la fel cum țările fac adesea alianțe militare și economice pentru a se apăra, respectiv a progresa.

Tuturor celor prezenți le vor fi prezentate instrumente de lucru, cu ajutorul cărora vor putea privi, dincolo de aparențe, evenimentele importante din mediul politic, economic și social, spre a le înțelege corect, în profunzime, aidoma diplomatului expres educat și antrenat în soluționarea diferitelor tipuri de crize și dezvoltarea relațiilor internaționale chiar – sau mai ales – în circumstanțe mai puțin favorabile.

În acest context, ne propunem, ca o tușă de inedit, să întredeschidem o fereastră spre ardenta problematică a amenințărilor hibride, tema aflată în prim-planul preocupărilor UE, care dezvoltă permanent nu numai reziliența, ci și mecanisme de contracarare a acestui tip de amenințări, pentru creșterea capacității sale reactive. Ca o promisiune, în situația în care va suscita interes, această temă generoasă de dezbatere va putea reprezenta capul de afiș al unui viitor eveniment.

Revenind în vasta ,,curte” a diplomației, subliniem că, pentru a opera sustenabil și a-și proteja interesele, se impune ca organizațiile să-și creeze și dezvolte mecanisme de cultivare a relațiilor de nivel înalt, cu grupuri de interese pe plan internațional – factori guvernamentali, neguvernamentali și actori din mediul de business, influenți și relevanți. O astfel de abordare presupune capacități sporite de a cunoaște, analiza, planifica și acționa, chiar și în condiții ostile, diplomația fiind calea pe care liderii din orice domeniu pot păși spre infinite perspective și nenumărate metode de a-și atinge, pașnic și sustenabil obiectivele.

Toți cei interesați de participarea la Conferința Internațională Diplomacy360 / 2019, pot să contacteze direct organizatorii la numărul de telefon 021-266.56.77 sau prin email: info@business-diplomacy.ro. Agenda actualizată poate fi găsită pe site-ul conferinței: https://diplomacy360.com

Programul Diplomacy360 a debutat în anul 2015 sub forma unor Conferințe, Workshopuri și Module de Training dedicate inițial legăturilor dintre Diplomație și Business (sub titlul Business Diplomacy), în ultimii ani dezvoltându-se organic și celelalte concepte precum Digital & Cyber Diplomacy, Cultural, Journalism&Media, Public și City Diplomacy.

BURSA ROMÂNĂ DE AFACERI este prima și cea mai complexă platformă integrată de matchmaking și consultanță în afaceri din România, cu prezența offline și online prin https://rbe.ro, cu acces la piața internațională – parteneri de afaceri, investitori străini, oportunități de afaceri, care facilitează internaționalizarea companiilor românești, investițiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în țară și în străinătate, dezvoltarea și/sau restructurarea afacerilor, vânzarea și cumpărarea de afaceri la cheie. Noi conectăm oamenii de afaceri și companiile la noi piețe de desfacere, parteneri și oportunități de afaceri.

Organizatori: Bursa Română de AfaceriCentrul de Strategii Aplicate

Related posts

KPMG, în ISHO Offices, din a doua parte a anului

Ionut Oprea

Continental Anvelope extinde tehnologia de tratare a emisiilor olfactive in fabrica din Timisoara

Stefana Muresan

Medicover a finalizat achiziția Spitalului Pelican Oradea

redactia

Globalworth Industrial, Globalworth’s logistics and light industrial sub-brand, has reached 100% occupancy rate

Papuc Irina

Smart Diesel din Arad, cel mai mare ben­zinar independent de pe piaţa locală, atacă pragul de 1 miliard de lei

Stefana Muresan

Sălajul are venituri mai mari decât se aștepta în acest an

Nora Dumitrescu

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Stefana Muresan

Bugetul de călătorii de 7 milioane euro pe an al Agenției Europene a Medicamentului – gestionat de o agenție de corporate travel management din România

redactia

eMobility: Parteneriat strategic E.ON şi Nissan pentru vehicule electrice

Ligia Voro

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Ligia Voro

Clujul consumă mai puțin vin, dar de calitate superioară

redactia

BusinessMark prezintă evenimentul Romanian Food & Agribusiness Conference

redactia

Cum reconfigurează Comandamentul NATO de la Sibiu mediul de afaceri

Ligia Voro

Ministrul Economiei din Republica Moldova: Vrem cu autostrada Unirii să trecem Prutul

redactia

Aparatură medicală de peste 2 milioane de lei pentru Spitalul din Carei

Traian Dan

Muzeul Vieții Transilvănene din Castelul Kálnoky își deschide porțile

Ligia Voro

CJ Cluj demareaza procedura de analizare, identificare si achizitionare a unui imobil care sa gazduiasca Spitalul Pediatric Monobloc

Stefana Muresan

Compania germană Schaeffler oferă cele mai mari salarii din Brașov

redactia

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

18 microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

Globalworth to become the sole owner of the Green Court Bucharest Campus  

Ionut Oprea

După Airbus și Bell, și americanii de la Lockheed Martin ar vrea să producă elicoptere la Ghimbav

Stefana Muresan

AFI extinde proiectele din Romania

Ionut Oprea

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

Leave a Comment