Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul își face treceri de pietoni 3D

Municipalitatea zălăuană va evidenția trecerile de pietoni prin marcaje 3D pentru protejarea  participanților la trafic după ce a demarat un proiect de avertizare a pietonilor care traversează carosabilul atenți mai mult la gadgeturi.

În municipiul Zalău, Serviciul de administrare a domeniului public a demarat o acțiunea de semnalizare a trecerilor de pietoni cu marcaje prin intermediul cărora pietonii și bicicliștii sunt avertizați asupra faptului că folosirea telefonului mobil și a căștilor în timpul traversării străzii le poate pune viața în pericol.

Până în prezent au fost marcate opt treceri de pietoni din localitate, urmând ca acțiunea să fie continuată și în alte zone din municipiu în scopul creșterii siguranței pietonilor.

Trecerile de pietoni marcate sunt str. Simion Bărnuțiu, zona Școlii Gimnaziale Corneliu Coposu, Liceul Tehnologic Voievodul Gelu, zona unității militare, zona Casei Armatei; Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian; zona Scala; str. Avram Iancu, zona Școlii Gimnaziale; str. Gheorghe Doja, zona magazinului Europan.

“Măsurile privind siguranța cetățenilor sunt prioritatea administrației locale în toate proiectele demarate. Prin intermediul acestor marcaje dorim să atragem atenția asupra pericolelor la care se expun pietonii utilizând telefonul și căștile pe trecerea de pietoni. În perioada următoare avem în vedere evidențierea trecerilor de pietoni prin marcaje 3D, măsură necesară pentru protejarea participanților la trafic”, a transmis primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR explică de ce lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva rămâne închis

Articolul următor

Noutăți Rezidențiat 2019: a fost stabilită data desfășurării examenului la Medicină

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share