București Transport Ultimele stiri

Aplicaţia românească Clever Taxi îşi schimbă numele şi devine Free Now

Clever, aplicaţie de taxi fondată în România şi achiziţionată de mytaxi (parte a grupului Daimler), va deveni Free Now în următoarele luni, parte din grupul internațional de mobilitate urbană „Now”, lansat de Daimler și BMW în luna februarie a acestui an. Transformarea Clever în Free now va permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicație pentru a alege mai multe soluții de transport, în regim de taxi sau transport alternativ. Noua aplicație va funcționa în paralel pentru o vreme cu aplicația Clever, urmând ca toți șoferii ca folosesc Clever să migreze în viitorul apropiat către Free Now.

Primul pas pentru lansarea Free Now în România va fi înrolarea șoferilor Clever existenți din București în noua aplicație, urmând restul orașelor unde Clever operează. Șoferii vor avea astfel posibilitatea să-și crească veniturile prin intermediul platformei multimodale de servicii care îi conectează atât cu pasagerii români, cât și cu pasageri străini care vin în România în scop turistic sau de business.

Aplicația Free Now va fi în curând disponibilă și pentru pasageri, fiind necesar să o descarce din magazinele de aplicații ale Apple și Google după lansarea oficială. Ulterior, aplicația Clever va continua să fie operațională pentru o perioadă de timp, după care va fi înlocuită complet de noua aplicație.

„Clever devine parte din cel mai important grup de soluții de mobilitate din Europa, o etapă care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor și șoferilor noștri. Primul pas strategic în direcția transformării aplicației într-o platformă multimodală a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea către Free Now este un capitol important în demersul nostru de a oferi o gamă completă de servicii de mobilitate într-o singură aplicație. Cu Free Now pasagerii români vor putea să folosească aceeași aplicație de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicație din industrie la nivel național”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever/ Free Now România.

Free Now face parte din grupul Now rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbană ale BMW și Daimler. Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan internațional, sunt Share Now – serviciu de închiriere mașini direct de pe stradă, care permite clienților să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde și oricând, Park Now – serviciu de parcare digitală prin care utilizatorii pot găsi cele mai bune soluţii pentru parcare, pot rezerva un loc şi pot gestiona timpul de parcare, având inclusiv posibilitatea să plătească electronic pentru locul de parcare ocupat, Charge Now – serviciu destinat șoferilor de mașini electrice care oferă localizare simplă și rapidă a punctelor de încărcare electrică și plată prin aplicație și Reach Now – aplicație multimodală pentru servicii de transport.

Related posts

POZITIV TB: Mihaela Radu – „Urmează miza pe munca de acasă și part time”

Traian Dan

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Ion Surdu

Buget de 100 mln. de euro pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”, lansat în dezbateri publice. Prima va acoperi 60% din investiție, dar nu mai mult de 15.000 de euro

Ion Surdu

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Gruita Ienasoiu

Unirii View, cea mai inalta cladire moderna din centrul Bucurestiului, prinde contur

Ionut Oprea

Bosch, desemnat ca primă opțiune pentru inginerii din Cluj

Nora Dumitrescu

A fost inaugurata noua ruta interna cu TAROM: Primul zbor IASI-TIMISOARA leaga Moldova de Banat

Stefana Muresan

Endava a dezvoltat pro bono aplicația mobilă pentru Via Transilvanica

Nicolae Pop

Timișoara: Record de vizitatori la ”cel mai parfumat” festival din țară

Stefana Muresan

Proiectarea şi execuţia a aproape 70 de km din autostrada Sibiu – Piteşti, scoase la licitaţie

Stefana Muresan

Prima conferinta LIVE Pria Competiton are loc in 7 mai 2020, de la ora 11

Ionut Oprea

Dacris, spatiu nou – 4.000 mp in Logicor Mogosoaia

Papuc Irina

„Te Răcorești și Reîmpădurești” cu încă 50.000 de brazi plantați de Bergenbier anul acesta

Stefana Muresan

B | Clinica Medicover in Liberty Technology Park

Patricia Maria Ştirbu, președinte Summit Agro Romania: Puterea Pamântului (RO&ENG)

redactia

Magazinele Enel din Cluj, Sibiu și Mureș, închise de sărbători

redactia

Afacerea unei clujence, apreciată de Prințul de Wales

Stefana Muresan

Producătorii de energie regenerabilă solicită modificarea reglementărilor, ceea ce va duce la scăderea prețurilor

Stefana Muresan

Autostrada Iernut – Chețani, pe ultima sută de metri

Nora Dumitrescu

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

50 mil. euro investiți în start-up-uri de AI, până în 2025

Papuc Irina

Leave a Comment