Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aplicaţia românească Clever Taxi îşi schimbă numele şi devine Free Now

Clever, aplicaţie de taxi fondată în România şi achiziţionată de mytaxi (parte a grupului Daimler), va deveni Free Now în următoarele luni, parte din grupul internațional de mobilitate urbană „Now”, lansat de Daimler și BMW în luna februarie a acestui an. Transformarea Clever în Free now va permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicație pentru a alege mai multe soluții de transport, în regim de taxi sau transport alternativ. Noua aplicație va funcționa în paralel pentru o vreme cu aplicația Clever, urmând ca toți șoferii ca folosesc Clever să migreze în viitorul apropiat către Free Now.

Primul pas pentru lansarea Free Now în România va fi înrolarea șoferilor Clever existenți din București în noua aplicație, urmând restul orașelor unde Clever operează. Șoferii vor avea astfel posibilitatea să-și crească veniturile prin intermediul platformei multimodale de servicii care îi conectează atât cu pasagerii români, cât și cu pasageri străini care vin în România în scop turistic sau de business.

Aplicația Free Now va fi în curând disponibilă și pentru pasageri, fiind necesar să o descarce din magazinele de aplicații ale Apple și Google după lansarea oficială. Ulterior, aplicația Clever va continua să fie operațională pentru o perioadă de timp, după care va fi înlocuită complet de noua aplicație.

„Clever devine parte din cel mai important grup de soluții de mobilitate din Europa, o etapă care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor și șoferilor noștri. Primul pas strategic în direcția transformării aplicației într-o platformă multimodală a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea către Free Now este un capitol important în demersul nostru de a oferi o gamă completă de servicii de mobilitate într-o singură aplicație. Cu Free Now pasagerii români vor putea să folosească aceeași aplicație de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicație din industrie la nivel național”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever/ Free Now România.

Free Now face parte din grupul Now rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbană ale BMW și Daimler. Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan internațional, sunt Share Now – serviciu de închiriere mașini direct de pe stradă, care permite clienților să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde și oricând, Park Now – serviciu de parcare digitală prin care utilizatorii pot găsi cele mai bune soluţii pentru parcare, pot rezerva un loc şi pot gestiona timpul de parcare, având inclusiv posibilitatea să plătească electronic pentru locul de parcare ocupat, Charge Now – serviciu destinat șoferilor de mașini electrice care oferă localizare simplă și rapidă a punctelor de încărcare electrică și plată prin aplicație și Reach Now – aplicație multimodală pentru servicii de transport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ministerul Finanțelor redeschide în noiembrie o emisiune de obligațiuni în euro în sumă de 200 milioane de euro

Articolul următor

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share