Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

 

Pe lista proiectelor supuse dezbaterii consilierilor locali de Timişoara, la următoarea şedinţă de plen, se află şi un nou Pran Urbanistic Zonal care va reglementa ridicarea unei noi zone comerciale în zona de sud a oraşului. Aceasta va fi situată între Calea Buziaşului şi bulevardul Liviu Rebreanu, în spatele actualului magazin Lidl.

Proiectul „Construire ansamblu comercial cu regim de înălţime parter (strip mall), amenajare parcare, spatii verzi, organizare şantier, amplasare totem informaţional”, urmează să fie supus dezbaterii, în vederea aprobării. Conform proiectului publicat pe pagina de internet a Primăriei, în zona amintită se va ridica un nou centru comercial, pe un teren de 11.460 mp, iar solicitarea municipalităţii este ca spaţiile verzi să fie de minim 20% din total. Regimul de construire al noului centru va fi S + P, înălţime zece metri. De asemenea, sunt prevăzute în proiect accese auto şi parcări.

Conform proiectului, „Strip Mall este un concept nou adus în România, ce reprezintă un mall în aer liber, magazinele fiind dispuse pe un rând cu spaţiu de promenadă în faţă iar pe toată lungimea sa având locuri de parcare”. De asemenea, acesta precizează că se va ridica o Galerie Comercială, iar suprafaţa va fi de 4096 e metri pătraţi. „Parterul va fi prevăzut cu spaţii comerciale şi spaţii auxiliare (circulaţii, hol de acces, grupuri sanitare, spaţii depozitare aferente fiecarei activităţi comerciale) cu amenajări de spaţii verzi compacte perimetral în fâşiile non edificandi dintre aliniament şi construcţie dar şi în interiorul zonei de parcare, în suprafaţă de 2292 mp. adică 20% din suprafaţa totală a parcelei”, se mai arată în proiect.

Ca şi beneficiar al investiţiei sunt Matei Cristian și Cristian Ion Georgescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicaţia românească Clever Taxi îşi schimbă numele şi devine Free Now

Articolul următor

Consiliul Judeţean Timiş continuă lucrările la centura rutieră alternativă de ocolire a Timişoarei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share