Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pas pentru Autostrada Nordului. Se face studiul de fezabilitate

Documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate la Autostrada Nordului va fi publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), ofertele urmând să fie depuse până în ianuarie 2020, a anunțat ministrul demis al transporturilor, Răzvan Cuc.

“Am fost informat de Sorin Scarlat, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), că a semnat raportul de publicare pentru Autostrada Nordului Petea – Suceava.

A fost un proiect care a fost trimis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, la sfârșitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SICAP pentru depunerea ofertelor în ianuarie 2020. Vorbim de documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului”, a declarat Cuc.

El a precizat că acest proiect era în programul de guvernare. “Este un obiectiv care era în Masterplanul General de Transport al României cu perioadă de implementare după 2020.

Noi am tras foarte mult de proiect în această fază de implementare pentru ca viitorii guvernanți, dacă vor trece testul în parlament, să îl ducă la bun sfârșit și nu să vină cu scuze. Ar fi cel mai ușor să vii cu scuze ca să-ți maschezi incompetența.

Să le ducă mai departe, să asigure finanțare, să se plimbe pe șantiere, pentru că dacă nu umbli, nu te implici pe infrastructură, acestea nu vor fi finalizate”, spune Cuc.

Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, și să facă legătura între Vama Petea, din județul Satu Mare, cu Suceava, trecând pe lângă localități ca Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transport paralizat în zona metropolitană Baia Mare. Grevă la Urbis

Articolul următor

Companii de top la Târgul de Cariere Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share