Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transport paralizat în zona metropolitană Baia Mare. Grevă la Urbis

Conducătorii auto de la societatea de transport în comun Urbis, cea care asigură acest serviciu în zona metropolitană Baia Mare, au intrat luni într-o grevă spontană.

Luni dimineața niciun mijloc de transport nu a circulat pe rutele zilnice, după ce vineri o mișcare de protest similară a blocat traficul în comun timp de o jumătate de oră. Mii de oameni au fost afectați luni de protestul de la Urbis.

Sindicaliștii acuză programul de muncă și solicită plata orelor suplimentare, mai ales în zilele de sâmbătă și duminică. Aceștia nu au vrut să negocieze cu directorul general, Ioan Pop, căruia i-au cerut demisia.

Urbis este o întreprindere publică având ca acționar majoritar municipiul Baia Mare care deține 97,06% din totalul acțiunilor, orașul Tăuții Magherăuș – 0,98%, comuna Dumbrăvița – 0,49%, comuna Recea – 0,49%, comuna Groși – 0,49% și comuna Săcălășeni – 0,49%.

Urbis este operator regional de transport public de persoane pentru zona metropolitană, respectiv pentru municipiul Baia Mare, orașele Baia Sprie (Tăuții de Sus, Chiuzbaia, Satu Nou de Sus), Tăuții Măgherăuș (Băița, Nistru, Merișor, Bușag, Bozînta Mare), comunele Recea (Mocira, Săsar, Bozânta Mică), Groși (Ocoliș, Satu Nou de Jos), Săcălășeni (Coruia, Culcea), Dumbrăvița (Chechiș, Rus, Unguraș, Șindrești).

Societatea pe acțiuni înregistra anul trecut o cifră de afaceri de 32 de milioane de lei și o pierdere netă de 0,9 milioane de lei și avea 350 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua de decorațiuni Jysk se va extinde la Zalău

Articolul următor

Încă un pas pentru Autostrada Nordului. Se face studiul de fezabilitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share