Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

500 de fermieri din Sălaj primesc subvenții pentru rase ameliorate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a informat că prin centrele sale județene efectuează plățile aferente ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile depuse în septembrie, aferente serviciilor prestate în august.

Suma autorizată la plată este de 1,5 milioane de lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru 28 de solicitanţi care au accesat această formă de ajutor de stat. În județ beneficiază de această formă de sprijin peste 500 de fermieri, organizați în trei asociații.

Acestea sunt Asociația Crescătorilor de Bovine, cu 430 de beneficiari, pentru care s-au făcut plăți de 200.000 de lei, Asociația Ovis Sălaj, cu 40 de beneficiari și plăți de 115.000 de lei, și Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine și Caprine, cu 31 de beneficiari, cu plăți de 80.000 de lei.

Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor este de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice, respectiv de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți sau în numele acestora pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului și a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.

Pentru taurine, bubaline și ecvine, ajutorul de stat anual este de 30 lei / animal, iar pentru ovine, caprine și porcine, de 10 lei. În cazul controlului performanțelor producției de lapte, acest sprijin este de 80 de lei la taurine și bubaline, respectiv de 15 lei, la ovine și caprine, în timp ce în cazul controlului producției de carne, de 20 de lei la taurine și bubaline, 5 lei la ovine și caprine și 10 lei la porcine. 3 lei se acordă în cazul producției de lână și 4 lei în cazul producției de pielicele.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou succes: BVB a înființat compania care va avea rol de Contraparte Centrală

Articolul următor

Noul ministru al Sănătății din România este din Sibiu. A lucrat în spitale din Europa și este chirurg la Polisano

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share