Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noul ministru al Sănătății din România este din Sibiu. A lucrat în spitale din Europa și este chirurg la Polisano

Victor Sebastian Costache este noul ministru al Sănătății din România. Acesta a depus luni seara jurământul de învestire, împreună cu tot cabinetul de miniștri, în frunte cu Ludovic Orban, noul prim-ministru.

Costache este un reputat chirurg cu o vastă experiență în spitale din Marea Britanie, Danemarca, Germania, Canada și SUA.

Victor Costache are 45 de ani, s-a născut la Iași, unde a absolvit Facultatea de Medicină în 1999. La sfârșitul anului 2013 a demarat activitatea primului centru de chirurgie cardiovasculară și boli cardiovasculare, la Facultatea de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul Spitalului European Polisano Medlife.

În perioada august 2000-noiembrie 2001 a fost medic rezident chirurgie toracică şi preparator universitar la UMF “Gr. T. Popa” Iaşi, după care a decis să plece în Franţa. În octombrie 2002, a fost admis la Concursul Naţional de Rezidenţiat (DES) de la Paris. Între 2001 şi 2003 a fost medic rezident la Serviciul de Chirurgie Toracică şi Generală din Toulouse, iar în 2003 la Serviciul de Chirurgie Digestivă din Grenoble şi la Serviciul de Traumatologie din Grenoble (intern DES).

În anul 2014, îşi suspendă toată activitatea medicală din Franţa şi se stabileşte împreună cu familia în România, pentru a profesa la Sibiu.

A ocupat, din iunie 2014, funcţia de şef Secţie Cardiovasculară şi Toracică la Clinica Polisano SRL din Sibiu, devenind apoi director medical la aceeaşi unitate privată spitalicească, precizează www.clinicapolisano.ro.

Este preşedintele Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătăţii (din octombrie 2015) şi preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Endovasculară şi Terapie Valvulară Transcateter.

În decembrie 2018, cu ocazia Centenarului, Victor Costache a fost unul dintre medicii decorați de președintele Klaus Iohannis, fiindu-i conferit Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler pentru rezultatele deosebite ale activității sale.

Foto:g4media.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

500 de fermieri din Sălaj primesc subvenții pentru rase ameliorate

Articolul următor

Patronatele din Maramureș au premiat un profesor universitar din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share