Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronatele din Maramureș au premiat un profesor universitar din Cluj

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a acordat o distincție prorectorului Mihaela Luțaș, cu ocazia Anului Centenarului Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.

“Am fost onorat să fiu invitat și să particip la un eveniment de o importanță majoră pentru educația din România – Gala Centenarului la UBB – instituție academică ce marchează în acest an un secol de la fondarea primei instituții românești de învățământ superior la Cluj.

În cadrul sesiunii solemne ”Zilele UBB”, am avut prilejul de a oferi cu deosebită considerație prorectorului UBB, prof. univ. dr. Mihaela Luțaș, distincția CCIM în semn de apreciere pentru un secol de educație și prestigiu al UBB, o instituție academică recunoscută la nivel european și un partener viabil al CCIM”, a menționat Florentin Tuș, președintele organizației patronale.

UBB, fondată în 1581, împlinește anul acesta un secol de când a fost constituită ca universitate românească prin decretul regal nr. 4090, semnat de Regele Ferdinand I în 12 septembrie 1919, care a consfințit transformarea Universității Regale Maghiare Franz Joseph, la 1 octombrie 1919, în universitate românească.

Noua instituție academică, având în componență patru facultăți – drept, medicină, științe, litere și filosofie – a început primul an universitar cu 1.871 de studenți, ajungând, după un secol de existență, să reprezinte una dintre cele mai importante comunități universitare ale României și ale spațiului european.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul ministru al Sănătății din România este din Sibiu. A lucrat în spitale din Europa și este chirurg la Polisano

Articolul următor

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share