Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patronatele din Maramureș au premiat un profesor universitar din Cluj

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) a acordat o distincție prorectorului Mihaela Luțaș, cu ocazia Anului Centenarului Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.

“Am fost onorat să fiu invitat și să particip la un eveniment de o importanță majoră pentru educația din România – Gala Centenarului la UBB – instituție academică ce marchează în acest an un secol de la fondarea primei instituții românești de învățământ superior la Cluj.

În cadrul sesiunii solemne ”Zilele UBB”, am avut prilejul de a oferi cu deosebită considerație prorectorului UBB, prof. univ. dr. Mihaela Luțaș, distincția CCIM în semn de apreciere pentru un secol de educație și prestigiu al UBB, o instituție academică recunoscută la nivel european și un partener viabil al CCIM”, a menționat Florentin Tuș, președintele organizației patronale.

UBB, fondată în 1581, împlinește anul acesta un secol de când a fost constituită ca universitate românească prin decretul regal nr. 4090, semnat de Regele Ferdinand I în 12 septembrie 1919, care a consfințit transformarea Universității Regale Maghiare Franz Joseph, la 1 octombrie 1919, în universitate românească.

Noua instituție academică, având în componență patru facultăți – drept, medicină, științe, litere și filosofie – a început primul an universitar cu 1.871 de studenți, ajungând, după un secol de existență, să reprezinte una dintre cele mai importante comunități universitare ale României și ale spațiului european.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Noul ministru al Sănătății din România este din Sibiu. A lucrat în spitale din Europa și este chirurg la Polisano

Articolul următor

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share