Auto Ultimele stiri

CNAIR va instala pe şosele garduri de protecție cu role, pentru amortizarea șocurilor în caz de accidente

Pe drumurile naționale vor fi instalate garduri de protecție cu role, care potrivit specialiștilor CNAIR vor amortiza șocul în caz de accident și vor ajuta la stabilizarea mașinii pe carosabil fără mari stricăciuni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere testează timp de un an un proiect pilot menit să mărească siguranța șoferilor în trafic.

Proiectul este unul pilot, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a montat noile sisteme pe două drumuri din apropierea Bucureștiului: pe un pod la ieșirea din localitatea Chitila, lângă Bucureşti și pe DN2, în imediata apropiere a localităţii Coșereni.

Zonele au fost alese din cauza numărului mare de accidente produse acolo.

Sistemul poate rezista chiar şi atunci când în el intră un autobuz ori un TIR de 13 tone, au precizat reprezentanții CNAIR. Potrivit instituției, rolele din cauciuc şi plastic sunt produse în Coreea de Sud şi au o garanţie de 3 ani, dacă nu sunt distruse în urma unor accidente grave.

Lucrarea a costat peste 800.000 de euro, suma fiind stabilită în urma unei licitații. O decizie finală privind utilizarea acetui sistem va fi luată după un an de testare.

Related posts

Ce ar trebui să știi despre campania „Te răcorești și reîmpădurești”

Stefana Muresan

Aparat inovativ de monitorizare a calității aerului din clădiri, lansat pe piață de UBB

redactia

Grupul Medlife, afaceri de 794 mil.lei în 2018, în creştere cu 27%

redactia

Leave a Comment