Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR va instala pe şosele garduri de protecție cu role, pentru amortizarea șocurilor în caz de accidente

Pe drumurile naționale vor fi instalate garduri de protecție cu role, care potrivit specialiștilor CNAIR vor amortiza șocul în caz de accident și vor ajuta la stabilizarea mașinii pe carosabil fără mari stricăciuni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere testează timp de un an un proiect pilot menit să mărească siguranța șoferilor în trafic.

Proiectul este unul pilot, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a montat noile sisteme pe două drumuri din apropierea Bucureștiului: pe un pod la ieșirea din localitatea Chitila, lângă Bucureşti și pe DN2, în imediata apropiere a localităţii Coșereni.

Zonele au fost alese din cauza numărului mare de accidente produse acolo.

Sistemul poate rezista chiar şi atunci când în el intră un autobuz ori un TIR de 13 tone, au precizat reprezentanții CNAIR. Potrivit instituției, rolele din cauciuc şi plastic sunt produse în Coreea de Sud şi au o garanţie de 3 ani, dacă nu sunt distruse în urma unor accidente grave.

Lucrarea a costat peste 800.000 de euro, suma fiind stabilită în urma unei licitații. O decizie finală privind utilizarea acetui sistem va fi luată după un an de testare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
pixoto.com

Primăria Brașov implementează proiectul UE „WiFi4EU”: 15 locuri publice din oraș vor avea internet gratuit

Articolul următor

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share