Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

460 de tineri bihoreni s-au înscris în Programul „Generaţia Tech”

Oradea este cel de-al treilea oraş, după Piatra Neamţ şi Alba Iulia, unde Digital Nation a lansat Programul „Generaţia Tech”. 

 

Sala Toscana a Hotelului Ramada din Oradea a fost arhiplină, marţi, 5 noiembrie. Sute de tineri au participat la lansarea Programului „Generaţia Tech” la Oradea şi l-au cunoscut pe fondatorul acestuia, Paul Apostol.

Acesta a fost plăcut surprins de ceea ce a găsit la Oradea: tineri preocupaţi, administraţie locală deschisă la colaborare şi implementarea IT-ului, mediu de afaceri, de asemenea, deschis la colaborări.

Filozofia cu care noi plecasem la drum era că ne doream să începem o digitalizare în regiune. Cunoscând Oradea, ne-am dat seama că găsim nişte lucruri deja construite la un nivel foarte înalt. În special în Oradea, pentru că noi acum venim şi din Alba şi din Neamţ, şi am putut să vedem în Oradea o fundaţie deja formată”, a precizat Paul Apostol.

Din partea administraţiei locale, viceprimarul Florin Birta, a mulţumit Digital Nation că a ales Oradea pentru acest program, enumerând măsurile implementate de Primăria Oradea pentru stimularea sectorului IT prin Programul „Make IT în Oradea”. Este vorba de burse pentru elevii care doresc să urmeze o facultate de IT în Oradea, cazare şi masă gratuită pentru studenţii din alte localităţi, care urmează o facultate de IT în Oradea, scutiri de impozite şi facilităţi pentru firmele care construiesc birouri premium pentru sectorul IT.

Programul Generaţia Tech” este implementat de Digital Nation, comunitate tech naţională care lucrează la digitalizarea ţării. Acesteia i s-a alăturat, la începutul anului 2019, Google Romania, cu o finanţare de 500.000 de euro. În cadrul lansării de la Oradea a intervenit pe cale digitală şi Dan Oros, un bihorean din Marghita, care conduce departamentul de marketing al Google şi Youtube Romania. Mă bucur că putem contribui şi noi de la Google la dezvoltarea oraşului Oradea. Pot spune că una dintre ambiţiile mele personale este să încerc, să ajut cât pot, să dezvoltăm ecosisteme de tech şi antreprenoriat şi în alte zone din România, nu doar în oraşele mari, a declarat Dan Oros.

Digital Nation

Paul Apostol
FOTO: TRANSILVANIA BUSINESS

Prin Programul „Generaţia Tech”, 460 de tineri orădeni între 15 şi 25 de ani încep un parcurs de mentorat pe programare şi pe competenţe digitale. „Tinerii se vor pregăti să se angajeze în domeniul digitalizării, nu neapărat în IT. Putem vorbi de digitalizare şi în sectoare de producţie, şi în servicii, pentru că digitalul, astăzi, face parte din toate industriile. Acest program încearcă să-i pregătească pe tineri să aducă digitalizare în toate domeniile”, a explicat Paul Apostol.

Programul este implementat în premieră de Digital Nation pentru categoria de vârstă cuprinsă între 15 şi 25 de ani, în Piaţa Neamţ, Alba Iulia şi Oradea, în el fiind cuprinşi circa 1.200 de tineri.

Mentorii care se ocupă de tineri sunt specialişti în IT de la Bucureşti, Cluj, Timişoara, experţi în digitalizare.

De anul viitor, fondatorul programului promite o specializare nouă – marketing digital, care se va adăuga celor existente: competenţe digitale şi programare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibienii așteptați la noul mall cu reduceri de până la 80%

Articolul următor

Au fost reluate înscrierile în programul Casa Verde: noi reguli pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu bani de la stat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share