Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au fost reluate înscrierile în programul Casa Verde: noi reguli pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu bani de la stat

Administraţia Fondului pentru Mediu a reluat de azi, 6 noiembrie, înscrierile în Programul Naţional Casa Verde Fotovoltaice 2019. Insittuția a adus mai multe completări de interes pentru cei care doresc să acceseze banii statului pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

Astfel, fiecare instalator autorizat va avea dreptul la cinci utilizatori, care pot încărca dosarele în platforma AFM. Mai mult, va exista un sistem de siguranţă informatică de tip CAPTCHA. Utilizatorii înregistraţi în sistem vor trebui să introducă un cod pentru fiecare dosar, astfel încât să se evite înregistrarea acestora cu ajutorul unui program software sau robot web.

„Ne bucură reluarea programului Administraţiei Fondului pentru Mediu şi disponibilitatea instituţiei de a preîntâmpina problemele care au dus la sistarea iniţială a acestuia. Considerăm că limitarea numărului de utilizatori disponibili pentru fiecare instalator autorizat şi implementarea sistemului de siguranţă informatică vor contribui la buna desfăşurare a înregistrărilor. Susţinem orice demers al autorităţilor de a încuraja trecerea la surse de energie verde şi ne dorim să ajutăm pe toţi cei interesaţi să obţină eficienţă energetică în propriul imobil şi să devină prosumatori”, a menţionat Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM ca P PLUS 2002, citat de Ziarul Unirea.

Panourile fotovoltaice asigură persoanelor fizice, proprietari de imobile, independenţă energetică (70-80% din ce consumă este generat de panouri) şi, în plus, devenind prosumatori, se vor bucura de o economie importantă la factura de energie. Programul AFM asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii (aproximativ 2300 lei).

Foto: buhnici.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

460 de tineri bihoreni s-au înscris în Programul „Generaţia Tech”

Articolul următor

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share