Antreprenori Ultimele stiri

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Afacerile din comerțul cu amănuntul în România au crescut în primele 9 luni ale anului cu 7,1% în comparație cu aceeași perioadă din anul trecut. Excepție au constituit domeniul vânzărilor de autovehicule și motociclete.

Conform unui comunicat al Institutului Național de Statistică, în primele 9 luni ale anului 2019 comerțul cu amănuntul a crescut datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+7,3%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,11%)

În același timp, conform datelor publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), luna septembrie a fost a treia lună consecutivă în care volumul comerţului cu amănuntul în România a înregistrat cel mai puternic ritm de creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu un avans de 7% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2018.

În comunicatul său, Institutul Național de Statistică de la București a transmis că în septembrie 2019 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul în celelalte domenii.

În schimb, faţă de septembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%.

Foto: psnews.ro

Related posts

Fortech caută 50 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi

Stefana Muresan

Timbru poștal dedicat campioanei de la Wimbledon, Simona Halep

Ligia Voro

2,5 milioane de lei pentru refacerea Dealului Ciuperca din Oradea

Traian Dan

Leave a Comment