Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comerțul cu amănuntul, în creștere în România, față de statele UE

Afacerile din comerțul cu amănuntul în România au crescut în primele 9 luni ale anului cu 7,1% în comparație cu aceeași perioadă din anul trecut. Excepție au constituit domeniul vânzărilor de autovehicule și motociclete.

Conform unui comunicat al Institutului Național de Statistică, în primele 9 luni ale anului 2019 comerțul cu amănuntul a crescut datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+7,3%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,11%)

În același timp, conform datelor publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), luna septembrie a fost a treia lună consecutivă în care volumul comerţului cu amănuntul în România a înregistrat cel mai puternic ritm de creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu un avans de 7% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2018.

În comunicatul său, Institutul Național de Statistică de la București a transmis că în septembrie 2019 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul în celelalte domenii.

În schimb, faţă de septembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%.

Foto: psnews.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au fost reluate înscrierile în programul Casa Verde: noi reguli pentru instalarea panourilor fotovoltaice cu bani de la stat

Articolul următor

Târgul de Crăciun din Sibiu va fi inaugurat săptămâna viitoare. Suprizele pregătite pentru acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share