Brașov Ultimele stiri

Curs de raportare non-financiară, organizat la Brașov: „O nouă provocare pentru companii”

Shutterstock

În Brașov va fi organizat un crus aplicat despre rapotarea non-financiară, adresat companiilor care au mai mult de 500 de angajați. Cursul va fi organizat în contextul în care începând din 2020 firmele vor fi obligate să includă o declarație nefinanciară în raportul de gestiune sau, după caz, prin prezentarea unui raport separat.

Organizatori ai cursului sunt Camera de Comerț și Industrie Brașov în parteneriat cu Innova Project Consulting, companie independentă de consultanță în raportarea non-financiară și de sustenabilitate.

„În contextul modificării reglementărilor contabile care presupune extinderea obligației legale de a realiza și publica un Raport sau o Declarație Non-financiară începând cu exercițiul financiar 2019, asupra tuturor companiilor care depășesc numărul mediu de 500 de salariați, Camera de Comerț și Industrie Brașov anunță crearea unui parteneriat ce va aduce beneficii mediului de afaceri din județul Brașov și nu numai. Astfel, în parteneriat cu Innova Project Consulting, companie independentă de consultanță în raportarea non-financiară și de sustenabilitate, anunțăm organizarea primului curs aplicat despre raportarea non-financiară, care va fi organizat în Brașov”, transmite CCIBV într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, se estimează că la nivel național există peste 700 de companii publice și private. Începând din 2020 acestea vor fi obligate să publice informații privind cel puțin aspectele de mediu, sociale și de personal, respectarea drepturilor omului și combaterea corupției și a dării de mită prin includerea unei declarații nefinanciare în raportul de gestiune sau, după caz, prin prezentarea unui raport separat. Aceste informații contribuie la îmbunătățirea reputației și vizibilității companiilor în rândul comunității, duc la stabilirea de noi parteneriate, sporirea competitivității și atragerea de noi clienți sau investitori.

„Raportarea non-financiară este o temă importantă pentru că, în România, spre deosebire de alte state membre, nu există o tradiție în pregătirea rapoartelor de sustenabilitate. Prin această raportare, o companie furnizează o imagine de ansamblu privind performanța sa economică, socială și de mediu. De aceea, este important ca reprezentanții companiilor să înțeleagă cât de complex este un proces de raportare și să pregătească în conformitate specialiști care pot gestiona un astfel proces”, declară Mihaela Croitoru, Sustainability Consultant&Managing Partner Innova Project Consulting.

Cursul este întitulat „Raportarea non-financiară – de la Directivă la practică“. Toate informațiile transmise vor fi oferite aplicat, discuțiile fiind făcute pe exemple concrete de rapoarte.

Cursul va avea loc în perioada 26-27 noiembrie 2019 în Brașov, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 18-20, bl. 1K, sc. C-D.

Foto: shutterstock

Related posts

Bistrițenii de la Transilvania Broker, profit net mai mare cu 16,24% în 2018

Stefana Muresan

Redeschiderea centrelor comerciale de mari dimensiuni: În prima săptămână, orașele regionale câștigă teren în fața Bucureștiului

Papuc Irina

Investiție de 8 milioane de euro în modernizarea Hotelului Făget din Sovata

Ligia Voro

Evoluția agriculturii după aderarea României la Uniunea Europeană

Transilvania Business

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Elena Birtoc, CEO Carel Woodworks – „Virusul va fi și el, până la urmă, un profesor bun. Dacă nu vom reuși să învățam nimic de la el, ne-am oprit degeaba!”

Transilvania Business

Rondocarton țintește afaceri de 100 mil. euro

Stefana Muresan

Preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, decorat cu Ordinul Soarelui Răsare

Papuc Irina

Comunicat privind demararea proiectului: Realizare platformă multimedia ”ARDEAL24.RO” – Ziar Regional Online

Nicolae Pop

Mihai Daraban la Indagra 2018: Vrem să pariem pe procesare. Indagra Food să depășească Indagra

redactia

FOTO-VIDEO: Beer’s Point, automatizare de top în drumul spre extinderea internațională

Transilvania Business

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Ligia Voro

Castelul Corvinilor intră în restaurare: 5 milioane de Euro, din fonduri UE

Papuc Irina

Trei ofertanți pentru Autostrada Transilvania – Sălaj

Nora Dumitrescu

Continua modernizarea scolilor sibiene cu fonduri REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Cluj, din fonduri europene

Stefana Muresan

Profit record în primele șase luni pentru Hidroelectrica

Stefana Muresan

Aproape 2 milioane de euro sprijin pentru producătorii din sectorul pomicol

Traian Dan

Managerii din construcții și comerț sunt optimiști pentru perioada următoare

Traian Dan

Simona Halep își dezvoltă afacerea din Poiana Brașov. Hotelul Drachenhaus a cazat peste 20.000 de turiști

Stefana Muresan

Peste 4.600 de companii formează viitori meseriaşi. Continental, Schaeffler, Draexlmaier, Astra Vagoane Călători Arad – parteneriate cu şcolile

redactia

Al treilea zbor NATO a adus echipamente de protecție medicală din Seul în România. Costurile, acoperite de SUA

Ion Surdu

O vacă bio din Sălaj dă 54 de litri de lapte pe zi

Nora Dumitrescu

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

Leave a Comment