Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Curs de raportare non-financiară, organizat la Brașov: „O nouă provocare pentru companii”

Shutterstock

În Brașov va fi organizat un crus aplicat despre rapotarea non-financiară, adresat companiilor care au mai mult de 500 de angajați. Cursul va fi organizat în contextul în care începând din 2020 firmele vor fi obligate să includă o declarație nefinanciară în raportul de gestiune sau, după caz, prin prezentarea unui raport separat.

Organizatori ai cursului sunt Camera de Comerț și Industrie Brașov în parteneriat cu Innova Project Consulting, companie independentă de consultanță în raportarea non-financiară și de sustenabilitate.

„În contextul modificării reglementărilor contabile care presupune extinderea obligației legale de a realiza și publica un Raport sau o Declarație Non-financiară începând cu exercițiul financiar 2019, asupra tuturor companiilor care depășesc numărul mediu de 500 de salariați, Camera de Comerț și Industrie Brașov anunță crearea unui parteneriat ce va aduce beneficii mediului de afaceri din județul Brașov și nu numai. Astfel, în parteneriat cu Innova Project Consulting, companie independentă de consultanță în raportarea non-financiară și de sustenabilitate, anunțăm organizarea primului curs aplicat despre raportarea non-financiară, care va fi organizat în Brașov”, transmite CCIBV într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, se estimează că la nivel național există peste 700 de companii publice și private. Începând din 2020 acestea vor fi obligate să publice informații privind cel puțin aspectele de mediu, sociale și de personal, respectarea drepturilor omului și combaterea corupției și a dării de mită prin includerea unei declarații nefinanciare în raportul de gestiune sau, după caz, prin prezentarea unui raport separat. Aceste informații contribuie la îmbunătățirea reputației și vizibilității companiilor în rândul comunității, duc la stabilirea de noi parteneriate, sporirea competitivității și atragerea de noi clienți sau investitori.

„Raportarea non-financiară este o temă importantă pentru că, în România, spre deosebire de alte state membre, nu există o tradiție în pregătirea rapoartelor de sustenabilitate. Prin această raportare, o companie furnizează o imagine de ansamblu privind performanța sa economică, socială și de mediu. De aceea, este important ca reprezentanții companiilor să înțeleagă cât de complex este un proces de raportare și să pregătească în conformitate specialiști care pot gestiona un astfel proces”, declară Mihaela Croitoru, Sustainability Consultant&Managing Partner Innova Project Consulting.

Cursul este întitulat „Raportarea non-financiară – de la Directivă la practică“. Toate informațiile transmise vor fi oferite aplicat, discuțiile fiind făcute pe exemple concrete de rapoarte.

Cursul va avea loc în perioada 26-27 noiembrie 2019 în Brașov, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 18-20, bl. 1K, sc. C-D.

Foto: shutterstock

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apel către sălăjeanul de la Transporturi: “Începeți tunelul pe sub Meseș”

Articolul următor

Palatul Administrativ din Zalău, modernizat cu 5 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share