Brașov Ultimele stiri

Curs de raportare non-financiară, organizat la Brașov: „O nouă provocare pentru companii”

Shutterstock

În Brașov va fi organizat un crus aplicat despre rapotarea non-financiară, adresat companiilor care au mai mult de 500 de angajați. Cursul va fi organizat în contextul în care începând din 2020 firmele vor fi obligate să includă o declarație nefinanciară în raportul de gestiune sau, după caz, prin prezentarea unui raport separat.

Organizatori ai cursului sunt Camera de Comerț și Industrie Brașov în parteneriat cu Innova Project Consulting, companie independentă de consultanță în raportarea non-financiară și de sustenabilitate.

„În contextul modificării reglementărilor contabile care presupune extinderea obligației legale de a realiza și publica un Raport sau o Declarație Non-financiară începând cu exercițiul financiar 2019, asupra tuturor companiilor care depășesc numărul mediu de 500 de salariați, Camera de Comerț și Industrie Brașov anunță crearea unui parteneriat ce va aduce beneficii mediului de afaceri din județul Brașov și nu numai. Astfel, în parteneriat cu Innova Project Consulting, companie independentă de consultanță în raportarea non-financiară și de sustenabilitate, anunțăm organizarea primului curs aplicat despre raportarea non-financiară, care va fi organizat în Brașov”, transmite CCIBV într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, se estimează că la nivel național există peste 700 de companii publice și private. Începând din 2020 acestea vor fi obligate să publice informații privind cel puțin aspectele de mediu, sociale și de personal, respectarea drepturilor omului și combaterea corupției și a dării de mită prin includerea unei declarații nefinanciare în raportul de gestiune sau, după caz, prin prezentarea unui raport separat. Aceste informații contribuie la îmbunătățirea reputației și vizibilității companiilor în rândul comunității, duc la stabilirea de noi parteneriate, sporirea competitivității și atragerea de noi clienți sau investitori.

„Raportarea non-financiară este o temă importantă pentru că, în România, spre deosebire de alte state membre, nu există o tradiție în pregătirea rapoartelor de sustenabilitate. Prin această raportare, o companie furnizează o imagine de ansamblu privind performanța sa economică, socială și de mediu. De aceea, este important ca reprezentanții companiilor să înțeleagă cât de complex este un proces de raportare și să pregătească în conformitate specialiști care pot gestiona un astfel proces”, declară Mihaela Croitoru, Sustainability Consultant&Managing Partner Innova Project Consulting.

Cursul este întitulat „Raportarea non-financiară – de la Directivă la practică“. Toate informațiile transmise vor fi oferite aplicat, discuțiile fiind făcute pe exemple concrete de rapoarte.

Cursul va avea loc în perioada 26-27 noiembrie 2019 în Brașov, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 18-20, bl. 1K, sc. C-D.

Foto: shutterstock

Related posts

Oxygen – prima agenție națională de comunicare ce își deschide birou la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Start-up Nation mută sute de firme din Cluj în Sălaj

Nora Dumitrescu

Opera Plaza din Cluj-Napoca: 80% din clienți sunt din SUA, Marea Britanie, China, Israel sau ţările nordice

Stefana Muresan

Proiecte cu bani europeni pentru Băile Felix şi Băile 1 Mai

Stefana Muresan

Ford a lansat Family Fun Hub – un site special, cu activități recreative pentru copii

Ligia Voro

Cramele Recaș, donație de 88.000 de euro pentru susținerea spitalelor din Timișoara

Papuc Irina

Ramina SRL, comerț de calitate pentru toată gama de clienți  

Ligia Voro

Lotul Ungheni – Ogra al Autostrăzii Transilvania, în lungime de 10,1 kilometri – recepţionat; circulaţia ar putea fi deschisă miercuri

redactia

Noul model de cooperare în afaceri din cadrul Alianței pentru sprijinirea competitivității și profitabilității companiilor membre

Papuc Irina

Zalăul începe să strângă organizat deșeurile de produse electrice

Nora Dumitrescu

UBB – prima universitate din România în clasamentul Times Higer Education-Emerging Economies

Stefana Muresan

Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil. euro

Stefana Muresan

Presiuni la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea Centurii Zalăului

Nora Dumitrescu

Corina Crețu, vizită oficială în Făgăraș. Se înființează Microregiunea Țara Făgărașului

Stefana Muresan

Enel ridică o stație de transformare lângă Timișoara, investiție de 10 milioane de euro

redactia

ASF a sancționat City Insurance și Euroins România Asigurare-Reasigurare

Ligia Voro

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Au început lucrările la UT Hub. Complex academic pe 7 etaje

Nora Dumitrescu

Universitatea de Științe Agricole, primul magazin de cartier la Cluj

Nora Dumitrescu

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Unicarm Satu Mare și Ardealul Carei ajută sistemul medical cu donații

Traian Dan

La Sibiu s-a discutat despre nevoia de stimulare a fermelor de elită: strategii europene în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor

Papuc Irina

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Nora Dumitrescu

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Leave a Comment