Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apel către sălăjeanul de la Transporturi: “Începeți tunelul pe sub Meseș”

Asociația Pro Infrastructură (API) i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, calendarul de implementare pentru tunelul Meseș din Autostrada Transilvania (A3).

“Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a depus jurământul de învestitură luni. Îi semnalăm că șoferii și călătorii continuă să aibă aceleași modeste așteptări de la autorități. Îi lansăm și o provocare domnului Bode: să deschidă circulația în șapte zile pe cei 21 km ai lotului 3 din A1 Lugoj – Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană.

Arătați oamenilor că se poate. Organizația noastră a publicat încă din 13 și 14 august filmări complete din dronă și de la bord și a explicat de zeci de ori că tronsonul este apt de trafic de aproape 3 luni de zile, în mod cert mult mai bun și mai sigur ca DN 68A, drumul paralel folosit acum.

Lista proiectelor majore de infrastructură, pe toate modalitățile de transport (rutier, feroviar, aerian, naval și metrou), este atât de lungă încât ne-ar trebui multe ore doar să trecem în revistă toate blocajele, bâlbele administrative, întârzierile și tergiversările”, a transmis API.

“Ne rezumăm acum să vă cerem să comunicați public soluțiile și calendarul de implementare pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj – Deva și investigațiile geotehnice pe secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu – Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai A8 Târgu-Mureș – Iași -Ungheni.

Ne adresăm direct dvs, domnule Bode, din cauza neîncrederii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea dvs, care nu comunică informații de interes public nici măcar când este obligată de instanță în urma deciziilor definitive, așa cum stau mărturie cele șase procese câștigate de API în 2018 și 2019”, menționează organizația.

Noul ministru a declarat că va debloca principalele două proiecte majore de infrastructură rutieră din județ: A3 şi Centura Ocolitoare a Zalăului. Demnitarul din Sălaj a mai fost ministru al economiei în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Deputatul născut în comuna Valcău de Jos a fost vicelider al grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din 2017 până în 2018. Bode este președinte al comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților.

El a făcut parte din comisia de anchetă privind activitatea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM în perioada 2007-2018, dar și din comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
startup.ro

Județele cu cele mai multe startup-uri pornite pe bani europeni

Articolul următor
Shutterstock

Curs de raportare non-financiară, organizat la Brașov: „O nouă provocare pentru companii”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share