Sălaj Transport Ultimele stiri

Apel către sălăjeanul de la Transporturi: “Începeți tunelul pe sub Meseș”

Asociația Pro Infrastructură (API) i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, calendarul de implementare pentru tunelul Meseș din Autostrada Transilvania (A3).

“Noul ministru al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a depus jurământul de învestitură luni. Îi semnalăm că șoferii și călătorii continuă să aibă aceleași modeste așteptări de la autorități. Îi lansăm și o provocare domnului Bode: să deschidă circulația în șapte zile pe cei 21 km ai lotului 3 din A1 Lugoj – Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației, capitol la care suntem ultimii în Uniunea Europeană.

Arătați oamenilor că se poate. Organizația noastră a publicat încă din 13 și 14 august filmări complete din dronă și de la bord și a explicat de zeci de ori că tronsonul este apt de trafic de aproape 3 luni de zile, în mod cert mult mai bun și mai sigur ca DN 68A, drumul paralel folosit acum.

Lista proiectelor majore de infrastructură, pe toate modalitățile de transport (rutier, feroviar, aerian, naval și metrou), este atât de lungă încât ne-ar trebui multe ore doar să trecem în revistă toate blocajele, bâlbele administrative, întârzierile și tergiversările”, a transmis API.

“Ne rezumăm acum să vă cerem să comunicați public soluțiile și calendarul de implementare pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile: închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj – Deva și investigațiile geotehnice pe secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu – Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai A8 Târgu-Mureș – Iași -Ungheni.

Ne adresăm direct dvs, domnule Bode, din cauza neîncrederii în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aflată în subordinea dvs, care nu comunică informații de interes public nici măcar când este obligată de instanță în urma deciziilor definitive, așa cum stau mărturie cele șase procese câștigate de API în 2018 și 2019”, menționează organizația.

Noul ministru a declarat că va debloca principalele două proiecte majore de infrastructură rutieră din județ: A3 şi Centura Ocolitoare a Zalăului. Demnitarul din Sălaj a mai fost ministru al economiei în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Deputatul născut în comuna Valcău de Jos a fost vicelider al grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal din 2017 până în 2018. Bode este președinte al comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților.

El a făcut parte din comisia de anchetă privind activitatea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM în perioada 2007-2018, dar și din comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Related posts

APIA: aproape 390.000 de fermieri, plătiți în cadrul Campaniei de plăţi în avans pentru 2019. Suma autorizată: 439.581.738 euro

Papuc Irina

Inteligența artificială și realitatea virtuală, într-un eveniment cu 3.000 de oameni la Cluj

Nora Dumitrescu

Peste 63 de milioane de lei pentru 7 contracte de finanțare semnate în cadrul POR cu instituții publice din Transilvania și Banat

Ion Surdu

Cum reflectăm COVID-19 în situațiile financiare?

Ligia Voro

Cea mai tânără milionară a Clujului vrea să îi facă antreprenori pe liceeni

redactia

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

Bosch inchiriaza 4 etaje in viitorul Isho Offices

Ionut Oprea

Grupul Banca Transilvania a început să vândă titluri de stat în euro

Nora Dumitrescu

Schemă de ajutor de 4,6 mil. lei destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

Stefana Muresan

Tipografia din Apahida a trecut la producția de etichete 3D și antifurt

Nora Dumitrescu

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Traian Dan

Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor au intrat în Euroregiunea Carpatia

Nora Dumitrescu

Licitație pentru un proiect de infrastructură de aproape 50 mil. lei în Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Educație financiară pentru elevi, derulată de JA România și Raiffeisen Bank

Traian Dan

Locuinţe la preţul de doar 1 dolar într-o localitate pitorească

redactia

Ce firme fac angajări în Bihor

Traian Dan

Noul ambasador al Israelului la București, despre relația cu România : Un prieten adevărat, pe care putem să ne bazăm în cadrul UE

redactia

Parcare office privată din Cluj, disponibilă public peste noapte

Nora Dumitrescu

Filiala din Sibiu a unuia dintre cei mai importanți furnizori pe plan internațional de sisteme de conectare a împlinit 14 ani

Papuc Irina

Schaeffler va construi la Braşov un centru de testare pentru piaţa automotive

redactia

ContiTech Nădab are un nou director general

Stefana Muresan

Viitorul nou spital județean din Sibiu: 1.054 de paturi pentru adulți, 315 pentru copii. Hotel și heliport, în proximitatea spitalului

Stefana Muresan

Străinii, cuceriți de un sătuc din vestul țării: „Toate casele sunt cumpărate, chiar şi de luxemburghezi”

redactia

[Enjoy Transylvania!] Bran – Queen Marie’s Heart Castle

Transilvania Business

Leave a Comment