Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județele cu cele mai multe startup-uri pornite pe bani europeni

startup.ro

Peste 8.700 de afaceri au fost susţinute la înfiinţare în România prin intermediul fondurilor europene acordate în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, exerciţiul 2014-2020, potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene.

Cele mai multe dintre acestea, peste 1.500, au fost înfiinţate în regiunea Centru – în judeţele Braşov, Sibiu, Alba, Mureş, Harghita şi Covasna. În top 3 regiuni urmează Sud-Muntenia, cu peste 1.400 start-up-uri, apoi regiunea Sud-Vest Oltenia, cu peste 1.300 noi companii create cu sprjinul fondurilor nerambursabile, scrie Mediafax.

Situaţia la zi a start-up-urilor finanţate din bani europeni a fost prezentată de fostul ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai explicat că una dintre condiţiile finanţărilor este crearea de către antreprenor a minim două locuri de muncă. Din calculele aproximative realizate până în prezent au fost întemeiate 17.400 de locuri de muncă, potrivit Mediafax.

„Noi am condiţionat fiecare antreprenor care şi-a creat cu bani europeni firma să creeze minim 2 locuri de muncă. Făcând un calcul la nivelul contribuţiilor datorate pe legislaţia românească, aceste 8.715 firme, într-un an de zile în care lucrează, pentru aceste două locuri de muncă aduc la buget o contribuţie de 38,4 milioane de euro,” a mai afirmat ministrul.

Aceasta a explicat că prin acelaşi program, minisertul a asigurat cursuri de antreprenoriat unui număr de 80.000 de participanţi, dintre care doar cei 8.700 s-au calificat pentru finanţări.

Firmele sunt situate pe tot teritoriul României, doar în mediul urban, mai puţin Bucureşti Ilfov, aceasta fiind o altă condiţie a proiectului. Cele mai multe firme sunt axate pe prestarea de servicii, în detrimentul celor aflate pe producţie. Majoritatea firmelor se înacadrează în domeniul serviciilor recreative şi distractive, întreţinere şi repararea de autovehicule şi activităţi de înfrumuseţare.

Foto: startup.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sportul zălăuan atrage marii retaileri de profil

Articolul următor

Apel către sălăjeanul de la Transporturi: “Începeți tunelul pe sub Meseș”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share