Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Programul Operaţional Regional, un succes real în judeţul Caraș-Severin

Proiectele derulate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020 în județul Caraș-Severin s-au dovedit a fi de real succes. ADR Vest, organismul care se ocupă cu implementarea la nivel regional a POR a organizat un tur al proiectelor implementate prin acesta. Acţiunea vine după una similară derulată în Hunedoara şi le precede pe cele pentru Timiş şi Arad.

„După Hunedoara, joi colegii mei au vizitat, împreună cu reprezentanții mass-media, proiecte implementate prin Regio-POR 2014-2020 în județul Caraș-Severin. Vom continua cu celelalte județe din regiunea noastră, pentru că este important să vedeți ce înseamnă această oportunitate, finanțările europene, pentru dezvoltarea Regiunii Vest. În Caraș-Severin, iată, avem proiecte de infrastructură rutieră și pietonală, pentru drumuri mai bune, piste de biciclete, modernizarea transportului public, lucrări de eficientizare energetică, reabilitări de școli și spitale, lucrări în zona de patrimoniu sau firme care au crescut și și-au dezvoltat activitatea accesând fonduri europene prin acest program, ca să ofer doar câteva exemple”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

POR este o reuşită în adevăratul sens al cuvântului în regiunea Vest.

„Avem 510 proiecte în implementare în Regiunea Vest, prin Regio-POR 2014-2020, iar 69 dintre ele, cu o valoare nerambursabilă de 146 de milioane de euro, au fost contractate în județul Caraș-Severin. Tot aici, alte 47 de proiecte, vorbim de încă 114 milioane de euro, cu cele depuse în cadrul apelurilor SUERD inclusiv, se află în evaluare sau precontractare. Vor urma deci și altele, ceea ce ne bucură, și vrem să le vedem cât mai repede puse în practică”, a mai declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Proiectele vizitate în cadrul turului destinat reprezentanților mass-media au fost „Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”; „Reabilitarea energetică a Colegiului Național Traian Lalescu, Reșița”; „Construire și dotare service auto ROMCRET”; „Creșterea competitivității a Superfit SRL prin dotarea cu echipamente moderne”.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Curse charter de la Oradea spre Grecia, Tunisia, Turcia şi Egipt

Articolul următor

Garajele neconforme din Baia Mare vor fi rase cu buldozerele

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share