București Cluj Comunitate Ultimele stiri

Instalație de lumini “made in Cluj” în centrul financiar al Londrei

Echipa Lights On Romania Cluj a inaugurat instalația în zona financiară a metropolei, Canary Wharf, în prezența ambasadorului României în Regatul Unit, Dan Mihalache, și a singurului lord britanic de origine română, Sir George Iacobescu.

Instalația de lumină Mi-e Dor de Tine este produsă de Asociația Daisler printr-un demers de asociere între festivalul Lights On Romania și festivalul britanic Canary Wharf Winter Lights. Până în 26 ianuarie, dorul de casă al românilor care trăiesc în The Greater London Area, câteva sute de mii – conform ultimelor estimări, va fi atenuat vizual de instalația de dimensiuni impresionante.

Pentru a susține un dialog între cei de acasă și cei pentru acasă, în Cluj-Napoca va fi aprins în 21 noiembrie un semn luminos corespondent care va afișa mesajul “Și mie”, în vreme ce la București, se va aprinde mesajul “Te aștept”. “Pentru mine, ca român, e o mare bucurie și o plăcere să fie un proiect de felul acesta făcut aici. O singură expoziție în trei locații simultan”, a transmis George Iacobescu.

“Am adus astăzi aici o instalație simplă, dar de o putere incredibilă, una care conectează comunități, una care stârnește legături” a spus Daniel Popescu, directorul artistic al proiectului. “Mi-e dor de tine e poate cea mai specială declarație pe care o puteam face celor aflați departe de casă. Demersul nostru este unul minor, de reamintire a faptului că nimeni nu a fost uitat”, a transmis Andi Daiszler, fondatorul Asociației Lights On Romania.

Din echipa Lights On prezentă la Londra au mai făcut parte Ramona Bob și Camelia Pojar (parteneriate și finanțări), Horea Gruiță (web development), Kovacs Balint (asistență juridică), Adrian Bălan (director tehnic), Raul Petri (consultanță artistică), Gabriel Aldea (Komiti Media) (foto), Gabriel Chelcea (Talo Media).

Lights On Romania – ediția a doua – se va desfășura între 21 noiembrie și 15 decembrie în Cluj-Napoca. Festivalul este produs de Asociația Daisler.

Related posts

Primul magazin online din România care introduce căutarea vocală

Ligia Voro

Vești bune pentru românii care lucrează în străinătate

redactia

SÂMBĂTĂ, 5 MAI 2018, ORELE 10.30-16.00: ÎMPREUNIȘUL-MĂSURIȘUL OILOR ÎN TRANSILVANIA TRADIȚIONALĂ, RECONSTITUIT ÎN PARCUL ETNOGRAFIC „ROMULUS VUIA”

Stefana Muresan

Leave a Comment